06 Μάι 2010

Συγκέντρωση σήμερα στις 18:00 εξω απο την Βουλή

Αθήνα 6 Μάη 2010
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Οι χθεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων ήταν οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι γέμισαν τους δρόμους όλης της χώρας, εκφράζοντας μαζικά και αγωνιστικά την αγανάκτησή τους για τα απαράδεκτα, άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Εκφράζουμε την οδύνη μας γιατί, αυτή η ειρηνική συγκέντρωση των Απεργών στην Αθήνα σημαδεύτηκε από το τραγικό γεγονός του θανάτου τριών συνανθρώπων μας. Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική και προβοκατόρικη αυτή ενέργεια.. Δηλώνουμε την αντίθεση μας στην τυφλή βία και σε κάθε πράξη που συκοφαντεί και υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων.

Συνάδελφοι,

Ο Αγώνας που αρχίσαμε, πρέπει να συνεχιστεί. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας πολιτική που οδηγεί εργαζόμενους και συνταξιούχους στην εξαθλίωση. Όλοι συνειδητοποιούμε πώς κερδίζεται το δίκιο, η αξιοπρέπεια και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Η κυβέρνηση οφείλει να μετρήσει έστω και σήμερα αυτή την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων και να αλλάξει τον πολιτικό της προσανατολισμό. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να καταστρέψει ότι κατακτήσαμε εδώ και δύο-τρεις γενιές. Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στη χθεσινή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις έστειλαν ηχηρό μήνυμα συνέχισης, κλιμάκωσης και έντασης του αγώνα για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν μαζικά στην ειρηνική συγκέντρωση - διαμαρτυρία που οργανώνουν οι ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ έξω από την Βουλή, σήμερα, την ώρα που θα ψηφίζουν οι βουλευτές-εκπρόσωποί μας για τα μέτρα.
 

ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ
Σήμερα Πέμπτη 6 Μάη 2010
στις 6 ώρα το απόγευμα
Μπροστά στην ΒΟΥΛΗ

Ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης