14 Ιουν 2010

24ο Συνέδριο ΟΑΣΕ

test

Αθήνα, 14.6.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2010 στην Αθήνα, το 24ο εκλογικό - απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι βουλευτές Π. Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ και Π. Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι της ΝΔ Γιάννης Μανώλης και του ΚΚΕ Κ. Ζιώγας, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Μ. Μωϋσής και η πρόεδρος του ΕΚΑ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Σ. Σαλουφάκου. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σ. Κούκος, ο Γ. Δ/ντης του ΕΙΑΣ Σ. Λευθεριώτης, ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ Γ. Καραββίας, η πρόεδρος της ΕΕΑΕ Δ. Λύχρου, ο Δ. Ρουχωτάς από την ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ο Σακελλαρίου από το την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ο επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής Ι. Παντελίδης, οι συνεργάτες της ΟΑΣΕ Γ. Ψηλός και Α. Δάρρα, και η πρόεδρος του ΙΝΕ ΟΑΣΕ Α. Καραμήτρου.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης Χρήστος Παπαδόγιαννης, ο οποίος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά λόγω και της οικονομικής κρίσης αλλά και της εφαρμογής της solvency II, στην εξυγίανση της και στις προτάσεις της ΟΑΣΕ για την δημιουργία του Εγγυητικού Κεφαλαίου, τον θεσμό του Επιτρόπου, στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο μας καθώς και στην διατήρηση και βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας τους. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη διασφάλισης της αυτονομίας και της οικονομικής αυτοτέλειας του Επικουρικού Ταμείου του κλάδου μας ΤΕΑΑΠΑΕ. Εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της Ομοσπονδίας μας στις νεοφιλελεύθερης έμπνευσης πολιτικές που προωθούνται από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. καθώς και στα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση και σ' αυτά που έρχονται (εργασιακές σχέσεις, περικοπές εισοδημάτων, ασφαλιστικό, φορολογικό κ.α.). Εκτίμησε ως σημαντική επιτυχία την υπογραφή της ενιαίας ΣΣΕ 2009-2010 για τον κλάδο μας και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα θετικό έργο της ΟΑΣΕ και του ΙΝΕ-ΟΑΣΕ. Τέλος, δήλωσε την μόνιμη προσήλωση της Ομοσπονδίας μας στο στόχο της ανάπτυξης του συνδικαλιστικού κινήματος προκειμένου να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.
Ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Στις εκλογές που ακολούθησαν για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας, το ενιαίο "Ψηφοδέλτιο Ενότητας" (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και Συνεργαζόμενοι, Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων) εξέλεξε 12 έδρες για το Εκτελεστικό Συμβούλιο και 21 έδρες για το Γενικό Συμβούλιο. Η παράταξη ΠΑΣΚΕ Τραπεζών - Ασφαλιστικών εξέλεξε 3 έδρες για το Εκτελεστικό Συμβούλιο και 5 έδρες για το Γενικό Συμβούλιο. Για τη Γ.Σ.Ε.Ε. το ενιαίο ψηφοδέλτιο εξέλεξε 4 αντιπροσώπους.

Σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει το νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο για να συγκροτηθεί σε σώμα και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νεοεκλεγέντων, το νέο προεδρείο της ΟΑΣΕ καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα.
Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης