07 Ιουλ 2010

Όλοι στην αυριανή απεργία!

test
Αθήνα 7 Ιούλίου 2010
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Κυβέρνηση αγνοώντας τους αγώνες των εργαζομένων και την αντίθεση της κοινωνίας προχωρά στις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές επιλογές της κατεδαφίζοντας κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Το αντιασφαλιστικό ανοσιούργημα καταργεί τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και το κοινωνικό κράτος, αυξάνει τα όρια ηλικίας, μειώνει δραματικά τις συντάξεις, οδηγεί στην απόγνωση τις μητέρες ανηλίκων, αποδομεί στην πράξη τον μηχανισμό αλληλεγγύης των γενεών, υπονομεύει το μέλλον της νέας γενιάς.
Ταυτόχρονα οι Κυβερνητικές επιλογές για τις εργασιακές σχέσεις ικανοποιούν όλα τα αιτήματα των εργοδοτών. Αυξάνονται τα ποσοστά απολύσεων, μειώνονται δραματικά οι αποζημιώσεις καταργείται ο κατώτερος μισθός και οι Σ.Σ.Ε. και όλα αυτά στα πλαίσια μιας πολιτικής που επιβάλλει την "υποταγή" στους απαράδεκτους όρους του μνημονίου και του "μηχανισμού στήριξης" των Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ-Ε.Ε και μας οδηγεί σε συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απορρίπτουν το προτεινόμενο νομοσχέδιο και θα βάλουν φραγμό σε μια πολιτική που καταργεί τα δικαιώματα μας προς όφελος των οικονομικά ισχυρών και οδηγεί την οικονομία σε νέα ύφεση και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και την κοινωνία ολόκληρη σε απόγνωση.
Η ΟΑΣΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας να συμμετέχουν στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ και στην συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
 

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο
ΠΕΜΠΤΗ 8 Ιουλίου 2010 στις 10:00 πμ
στην Πλατεία Κλαυθμώνος
 
(Προσυγκέντρωση ΟΑΣΕ 10:00 στον πεζόδρομο της Κοραή στο Μετρό)
Ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης