10 Αυγ 2012

Ανακοίνωση της ΟΑΣΕ για τις εξελίξεις στην Αγροτική

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση με αδιαφανείς μεθόδους και αστραπιαία ταχύτητα, προχώρησε στο κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), σε αντίθεση όσων διαβεβαίωναν προεκλογικά οι κυβερνητικοί εταίροι για τον στρατηγικής σημασίας ρόλο που διαδραματίζει η ΑΤΕ στην Εθνική Οικονομία και ιδιαίτερα στην Αγροτική ανάπτυξη.

Μάλιστα, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος χάρισε στην Τράπεζα Πειραιώς το "καλό" κομμάτι των καταθέσεων και ενήμερων δανείων, την Αγροτική ασφαλιστική και τις συμμετοχές της ΑΤΕ σε άλλες τράπεζες, φορτώνοντας στους Έλληνες πολίτες μόνο τις υποχρεώσεις της, που κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οφείλονται στο PSI.

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, ιδιαίτερα δε του αγροτικού κόσμου, αλλά και των εργαζομένων συναδέλφων μας. Η εκχώρηση αυτή μειώνει την δημόσια περιουσία που είναι ιδιοκτησία όλων μας, καταστρατηγεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων μας, βλάπτει την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και αποτρέπει την δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα μέσω του οποίου θα μπορούσε να ελεγχθεί η οικονομία και να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη που όλοι επικαλούνται.

Αναφερόμενοι ιδιαίτερα στην Αγροτική Ασφαλιστική είναι γνωστό ότι πρόκειται για μια υγιή και κερδοφόρα ασφαλιστική εταιρία, με σημαντικό μερίδιο στην αγορά, που μπορεί να συνεισφέρει στην αύξηση των εσόδων του Δημοσίου.

Η Ομοσπονδία μας είναι αντίθετη με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και καταγγέλλει την διάλυση του Ομίλου της ΑΤΕ και την πώληση των θυγατρικών του σε εξευτελιστικές τιμές.

Συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του Ομίλου τόσο για την διαφύλαξη της Δημόσιας περιουσίας όσο και για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης