05 Νοε 2012

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 6 - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Αθήνα 2 Νοέμβρη 2012
 
48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 6 - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Συνάδελφοι,

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα βιώνουμε την ισοπέδωση της εργασίας, των αμοιβών και των θεμελιωδών, συνταγματικά κατοχυρωμένων κοινωνικών δικαιωμάτων, την εργοδοτική τρομοκρατία, τον εφιάλτη της μαζικής ανεργίας, το δραστικό περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής. την πλήρη παραγωγική αποδιάρθρωση , την ανθρώπινη εξαθλίωση υπό την εποπτεία της Τρόικας.

Έπειτα από τα μνημόνια που προηγήθηκαν και υποτίθεται θα μας έσωζαν, έρχεται τώρα η σειρά του του επόμενου "σωτήριου" μνημονίου που ενδεικτικά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω μέτρα:

1.Εργασιακά:
Κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Έως τον Απρίλιο νομοθετείται ο ισχύων κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ (586 ευρώ) μαζί με τα (ήδη παγωμένα) κλιμάκια των τριετιών, αλλά, χωρίς το επίδομα γάμου.
Οι απολύσεις θα γίνουν αυτόματα φθηνότερες έως και 50%. Οι προειδοποιημένες απολύσεις που οδηγούν στην καταβολή μειωμένων κατά 50% ποσών, θα είναι πιο εύκολες αφού μειώνονται σε 1- 4 (από 1-6) οι μήνες της προειδοποίησης. Φθηνότερες θα είναι και οι απροειδοποίητες απολύσεις για όσους έχουν πάνω από 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη. Τα ωράρια γίνονται εντελώς ελαστικά - κυμαινόμενα ακόμη και από τη μια ημέρα στην άλλη (ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης) και χωρίς πρόσθετη αμοιβή (+30% για την 6η ημέρα και +20% για την υπερωρία).

2. Ασφαλιστικό:
- Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.
- Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
- Μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής) από 3% έως 12%.
- Μείωση των εφάπαξ
- Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και για ασφαλισμένους προ του 1993.
- Αντικατάσταση όλων των οικογενειακών- πολυτεκνικών επιδομάτων με ένα (με εισοδηματικά κριτήρια) και κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων για τα τέκνα αναδρομικά από φέτος.
- Κατάργηση του ΕΚΑΣ για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος ηλικίας.
- Μείωση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων κατά 50 ευρώ ή 30 ευρώ, ανάλογα με το αν διαθέτουν ή όχι ιδιόκτητη κατοικία
- Κατάργηση των ειδικών επιδομάτων ανεργίας.
- Απο 3-12% θα είναι η νέα εισφορά που θα επιβληθεί στις συντάξεις (άθροισμα κύριας και επικουρικής) που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ

3. Φορολογικό :
Επιβαρύνσεις θα προκύψουν για τις οικογένειες με παιδιά. Καταργείται το αφορολόγητο των 7.000 ευρώ για όσους προστατεύουν ένα παιδί, 9.000 ευρώ για 2 παιδιά, 13.000 ευρώ για τρία παιδιά κ.ο.κ., Αυξημένους φόρους θα πληρώσουν όσοι εμφάνιζαν τόκους στεγαστικών δανείων για δάνειο κύριας κατοικίας, ενοίκια για κύρια κατοικία των ίδιων ή των παιδιών τους που σπουδάζουν, δίδακτρα για φροντιστήρια, πραγματοποιούσαν δωρεές - χορηγίες κτλ. Αυτό διότι καταργείται η έκπτωση φόρου 10% από τις παραπάνω δαπάνες.

Συνάδελφοι,

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές. Να μην αφήσουμε ν' ακυρωθεί το δικαίωμά μας στη ζωή. Να μην επιτρέψουμε να διαλυθεί καθετί δημόσιο, Κοινωνικό, Συλλογικό και Ανθρώπινο αγαθό. Να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας, να προστατεύσουμε τα Κοινωνικά, Δημοκρατικά και Πολιτικά μας δικαιώματα!
 
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 6/11 και ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11
 
ΟΛΟΙ στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ την Τρίτη 11:00 π.μ.
(Συγκέντρωση ΟΑΣΕ γωνία Λεωφ. Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων)
 
ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ την Τετάρτη 7:00 μ.μ.


Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης