28 Μαρ 2014

Δελτίο Τύπου ΟΑΣΕ για Εργοδοτικές Εισφορές ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ

test
Αθήνα 28/3/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόλις χθες ενημερωθήκαμε για το νέο κυβερνητικό πραξικόπημα που ετοιμάζεται εναντίον του Επικουρικού μας Ταμείου (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ).

Συγκεκριμένα στο υπερεπείγον πολυνομοσχέδιο που φέρνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αύριο στην Βουλή και ολοκληρώνεται η ψήφισή του μέχρι την Κυριακή, περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία παρεμβαίνει στις εργοδοτικές εισφορές που έχουν συμφωνήσει και οι εργοδότες, με στόχο να περικόψει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και να οδηγήσει το Ταμείο σε σημαντικότατη περικοπή των συντάξεων του.

Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ δέχθηκε πρίν δύο χρόνια, από την αυθαίρετη επιβολή του PSI, ένα ισχυρό πλήγμα στα αποθεματικά του. Ταυτόχρονα επιχειρήθηκε να ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Η ισχυρή θέληση όλων των ασφαλισμένων να ανεξαρτοποιηθεί το Ταμείο μας και να διοικείται από όλους όσοι το χρηματοδοτούμε, στηρίχθηκε στην καλή λειτουργία του, στις αναλογιστικές μελέτες που επιβεβαίωναν περίτρανα την βιωσιμότητά του για πολλές δεκαετίες ακόμη και στην επιθυμία μας να μην μπορεί πλέον καμιά κυβέρνηση να "κλέβει" την περιουσία του και να παραμβαίνει βλαπτικά στα συμφέροντά μας.

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες η ανεξαρτοποίηση του Ταμείου έγινε γεγονός την 1/3/2013. Ο υπ. κ. Ι. Βρούτσης ενέκρινε την συμφωνία εργοδοτών, εργαζομένων και συνταξιούχων και την συμβολαιογραφική πράξη που περιέγραφε το νέο του καταστατικό.

Πέρα από κάθε λογική και κάθε νομιμότητα έρχεται σήμερα η κυβέρνηση να αθετήσει την υπογραφή της, επεμβαίνοντας παράνομα σε ένα Ιδιωτικό Ταμείο και προσπαθόντας τελικά να το καταστρέψει. Στρέφεται τελικά ενάντια σε κάθε θεσμό που λειτουργεί υποδειγματικά προς όφελος της κοινωνίας. Η κυβέρνηση χτυπά ένα υγειέστατο Ταμείο στο οποίο το κράτος όχι μόνο δεν έχει ποτέ συνεισφέρει το ελάχιστο, αντίθετα πήρε αυθαίρετα σχεδόν τα 2/3 της περιουσίας του.
Πεντέμισι χιλιάδες συνταξιούχοι, οκτώμισι χιλιάδες ασφαλιστικοί υπάλληλοι θα δουν να πετσοκόβονται ακόμα μια φορά οι τωρινές και οι μελλοντικές συντάξεις τους

Η διοίκηση της ΟΑΣΕ καταγγέλει την κυβερνητική πλειοψηφία για την αντικοινωνική της συμπεριφορά και απαιτεί την απόσυρση της σχετικής διάταξης.
Δηλώνουμε ότι θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο την απρόσκοπτη λειτουργία του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ και των εισοδημάτων μας.

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης