08 Απρ 2014

Ανακοίνωση ΟΑΣΕ για Γενική Απεργία 9.4.2014

test

Αθήνα 7/4/2014
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι/σσες

Η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει την εφαρμογή των μνημονιακών της πολιτικών και ολοκληρώνει την αντιλαική της δράση με την ψήφιση νέων αντιλαικών και αντιεργατικών νόμων..
Μέχρι σήμερα και παρά τις τεράστιες θυσίες του λαού μας, οι δείκτες ανεργίας και φτώχειας αυξάνονται αλματωδώς. Τα δήθεν θετικά αποτελέσματα, που μόνο οι κυβερνώντες βλέπουνε, έχουν οδηγήσει μεγάλος μέρος του ελληνικού λαού στην φτώχεια την εξαθλίωση και την ανέχεια.
Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση κατήργησε τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που είχαν απομείνει, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των πάντων (Υγεία, Παιδεία, Νερό , Ρεύμα, συντάξεις, Δημόσια περιουσία, κ.α.) ετοιμάζοντας μετά τις εκλογές και την υλοποίηση όσων μέτρων δεν έχουν ακόμη εφαρμοσθεί (ομαδικές απολύσεις, κατάργηση επικουρικών κ.α.).
Στον κλάδο μας, εκτός των άλλων, κατήργησε παράνομα τις εργοδοτικές εισφορές στο Επικουρικό Ταμείο, μέτρο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ελαχιστοποίηση των συντάξεών μας.

Συνάδελφοι/σσες

Θα σιωπήσουμε και άλλο; Θα παρακολουθούμε αμέτοχοι την καταστροφή μας ;
Σας καλούμε να διαμαρτυρηθούμε και να φωνάξουμε όλοι ΟΧΙ στον αυταρχισμό και την φτωχοποίηση , ΟΧΙ στη λιτότητα και την ανεργία, και να δώσουμε το παρών στο μεγάλο συλληλητήριο της Τετάρτης που διοργανώνουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Να είμαστε όλοι εκεί χωρίς φθηνούς υπολογισμούς και αναποτελεσματικους προβληματισμούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Απριλη 2014 στις 11:00 πμ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
(Συγκέντρωση Ομοσπονδίας Κοραή και Σταδίου)

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης