03 Ιουλ 2014

Ανακοίνωση για τη ΔΕΗ

test
Αθήνα 2/7/2014
 
Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η Κυβέρνηση των μνημονίων για άλλη μια φορά υπακούοντας στις επιταγές της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων, προχωρά στην εκποίηση ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου του Ελληνικού λαού.
Η διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποτελεί έγκλημα διαρκείας, αφού παραδίδει το στρατηγικό κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες, εκποιεί μεγάλο τμήμα του ορυκτού μας πλούτου, τα φράγματα και μεγάλα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η ΔΕΗ μαζί με ότι την "ακολουθεί" (Δίκτυα, ορυκτά, εγκαταστάσεις, κλπ) είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα μονομερών ενεργειών εις βάρος μας. Τα επιχειρήματα για κατάργηση του μονοπωλίου στην ενέργεια, για φθηνότερες τιμές που θα έρθουν με τον ανταγωνισμό κλπ, δεν προκύπτουν από την πραγματικότητα άλλων χωρών όπου αντίστοιχες ιδιωτικοποιήσεις έφεραν και αυξήσεις ρεύματος και black out και εναρμόνιση τιμών και πολλά άλλα. Αντίθετα τα οφέλη του λαού μας από την δημόσια επιχείρησή του σε χρήμα και σε υπηρεσίες, είναι πολύ περισσότερα, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και στα νησιά.
Η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ, αποτελεί καθήκον όλων των Ελλήνων και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ' αυτή. Ο αγώνας για την μη ψήφιση του σχεδίου νόμου, που εκποιεί και διαλύει τη ΔΕΗ, αποτελεί πρώτιστο καθήκον αυτή την περίοδο για όλους μας.
Η ΟΑΣΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις προσπάθειες αποτροπής της ψήφισης του σχεδίου νόμου και να συμπαραταχθεί με τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας στην ΔΕΗ, στηρίζοντας το σύνθημα τους : ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ..
 
ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, την ΠΕΜΠΤΗ 3 Ιουλίου, στις 19:00, έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης