26 Νοε 2014

Ανακοίνωση για την απεργία της 27/11/2014

test

Αθήνα 25/11/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι/σσες
Ενόψει της ολοκλήρωσης της "τελικής συμφωνίας" με την Τρόικα, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υποχωρεί μπροστά σε κάθε απαίτηση των δανειστών αλλά και των εργοδοτών.
Ελπίζει, ότι με τον τρόπο αυτό θα της δώσουν "το φιλί της ζωής", ότι θα πάρει μια ανάσα μήπως καταφέρει να διασωθεί (έστω και για λίγο), σε συνδυασμό και με τα "πολιτικά παιγνίδια" που προσπαθεί να παίξει με την Προεδρική Εκλογή.
Ανίκανοι να ορθώσουν το κεφάλι και να σχεδιάσουν και να απαιτήσουν φιλολαϊκές λύσεις, έχουν προχωρήσει πλέον ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική ισοπέδωση των τελευταίων ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών αλλά και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.
Προβλέπεται: Νέα επώδυνη μείωση των κύριων συντάξεων έως και 30%, με αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού τους από το 2015. Σφαγιασμός των κατώτατων συντάξεων, μέσω της πλήρους αναλογικότητας των εισφορών και αύξηση των ελάχιστων ετών ασφάλισης για τη χορήγηση της κατώτατης σύνταξης από τα 15 στα 20 έτη. Αποτέλεσμα θα είναι ότι η κατώτατη σύνταξη που σήμερα είναι σε όλα τα Ταμεία με 15 έτη ασφάλισης 487 ευρώ, να πάει στα 280-310 και μάλιστα με 20 έτη ασφάλισης. Νέο πετσόκομμα στο ΕΚΑΣ, με την καθιέρωση νέας κλίμακας εισοδηματικών κριτηρίων. Κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων και θέσπιση του 62ου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση ακόμα και κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων, μέσω της κατάργησης των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και της απορρόφησής τους από το ΙΚΑ.
Ακόμη και στο δικό μας, ανεξάρτητο ΝΠΙΔ Επικουρικό Ταμείο του κλάδου, το οποίο δεν μπορεί να συγχωνεύσει, η κυβέρνηση παρεμβαίνει αυθαίρετα και παράνομα στο θέμα των εργοδοτικών εισφορών, εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς των εργοδοτών, στους οποίους χαρίζει δεκάδες εκατ. Ευρώ κάθε χρόνο.
Μαζί με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τις "αλλαγές" στο δικαίωμα της Απεργίας και τη βάρβαρη επίθεση στη συνδικαλιστική δράση και το Ν. 1264/82, η Κυβέρνηση αφήνει πίσω της κοινωνικά συντρίμμια, γενίκευση της κοινωνικής εξαθλίωσης και της φτώχειας.
Συνάδελφοι/σσες
Σας καλούμε να διαμαρτυρηθούμε, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους στο μεγάλο συλληλητήριο της Πέμπτης 27/11/14 που διοργανώνουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Να είμαστε όλοι εκεί. Αν εμείς από τα κάτω δεν αντισταθούμε γερά, συντονισμένα και αγωνιστικά θα μας εξοντώσουν οριστικά. Πρέπει να τους σταματήσουμε!
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
 
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 στις 11:00 π.μ. στην Πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.
(Συγκέντρωση Ομοσπονδίας Κοραή και Σταδίου)

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης