14 Φεβ 2003

Ολοι στο αντιπολεμικό Συλλαλητήριο

Οχι στον Πόλεμο
Ολοι στο αντιπολεμικό Συλλαλητήριο
Ναι στην Ειρήνη


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Προς όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο
Συνάδελφοι, σες
Ο επιθετικός πόλεμος που χωρίς προσχήματα ετοιμάζεται να εξαπολύσει ο αμερικανός Πρόεδρος και τα μεγάλα αμερικανικά συμφέροντα κατά του Ιράκ, είναι μια ευθεία απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Είναι μια επιστροφή στις μέρες του 39, όταν ο "Μπους" της εποχής εκείνης αποφάσιζε να αιματοκυλίσει τον κόσμο.
Όταν τα προσχήματα των Αμερικανών περί όπλων μαζικής καταστροφής διαψεύδονται από τους επιθεωρητές που και οι ίδιοι στέλνουν, όταν οι κατηγορίες για σχέσεις με την Αλ Κάιντα διαψεύδονται από τις ίδιες τις μυστικές υπηρεσίες των Άγγλων και των Αμερικανών, όταν η υπενθύμιση για την δικτατορία του Χουσεϊν φέρνει στο νου τους δεκάδες δικτάτορες που υπάρχουν στον κόσμο με την προστασία των ίδιων των Αμερικανών, δεν μένει πλέον φύλλο συκής παρά ο απροσχημάτιστος πόλεμος.
Στη θύελλα που έρχεται, που θα στείλει ξανά κάποια εκατομμύρια ανθρώπους στον θάνατο ή στην προσφυγιά και την δυστυχία, όλοι όσοι έχουν ανθρώπινη συνείδηση, αντιδρούν και ενώνουν τη φωνή τους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης κατά του πολέμου.
Στέλνουν μήνυμα στους "ιέρακες" των ΗΠΑ, στις πολυεθνικές που περιμένουν να κερδίσουν από αυτό που πρόκειται να γίνει, σε εκείνες τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που ακολουθούν άβουλες τις διαταγές των προηγούμενων, ότι ο πόλεμος και όσοι τον επιδιώκουν ανήκουν στην βαρβαρότητα και όχι στον πολιτισμό.
Αρχιτρομοκράτης είναι ο Μπους. Αυτός έχει τα όπλα μαζικής καταστροφής. Αυτός αγνοεί τη θέληση των λαών για ειρήνη. Αυτόν πρέπει οι λαοί να εμποδίσουν.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΑΣΕ στη συνεδρίασή του της 28/1/2003 συζήτησε για τον προαποφασισμένο από τις Η.Π.Α. πόλεμο κατά του Ιράκ. Καταδικάζει ομόφωνα την κυβέρνηση Μπους και όλες τις φιλοπόλεμες κυβερνήσεις, που γίνονται συνένοχοι στα θύματα του επερχόμενου πολέμου, υπακούοντας στα συμφέροντα των πετρελαϊκών τους εταιρειών και των βιομηχανιών όπλων.
Στις 15 Φεβρουαρίου σε όλο τον κόσμο οργανώνονται διαδηλώσεις από φιλειρηνικές οργανώσεις. Στην Αθήνα την ίδια μέρα γίνεται διαδήλωση και πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία που οργανώνει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και άλλες φιλειρηνικές οργανώσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου μας και κάθε πολίτη να δώσει το παρόν στο προσκλητήριο αυτό.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, Σάββατο 15/2/03 στις 12 το μεσημέρι και στην πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

Για το Γενικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Αθηνά Καραμήτρου Σωτήρης Οικονόμου