29 Απρ 2015

Ανακοίνωση για την 1η Μαΐου


test

Αθήνα 29/4/2015
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΪΟΥ

Συνάδελφοι/σσες,
 
Η Ο.Α.Σ.Ε. τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους, πριν από ένα και πλέον αιώνα, σε μια εποχή, που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες ασκούνται από τις κυβερνήσεις στην προσπάθεια να ξεπεράσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης με μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία που θα γίνει την Παρασκευή 1η Μάη και ώρα 11.00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 
Συνάδελφοι/σσες
 
Το οκτάωρο ουσιαστικά δεν ισχύει, οι μισθοί, οι συντάξεις έχουν μειωθεί δραματικά, τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχουν καταργηθεί και αντικατασταθεί από ατομικές συμβάσεις, προκειμένου να υπονομευθεί η συλλογική δράση των εργαζομένων και οι ενωτικές μαζικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων.
 
Στη χώρα μας, έχουν εφαρμοστεί οι πιο σκληρές και αδιέξοδες πολιτικές, τάχα για τη σωτηρία της χώρας, που έχουν ως συνέπεια η ελληνική κοινωνία να υφίσταται ανθρωπιστική κρίση.
 
Η ανεργία έχει φθάσει στο 30%, ενώ στους νέους υπερβαίνει το 56%, με συνέπεια να οδηγούνται σε μαζική μετανάστευση για αναζήτηση εργασίας και ενός καλύτερου μέλλοντος. Η οικονομία διαλύεται, οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς να πληρώνονται και η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει προβλήματα στοιχειώδους επιβίωσης.
 
Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται και οι δημόσιες υπηρεσίες της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας εμπορευματοποιούνται, με προοπτική να τα απολαμβάνουν μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν. Ταυτόχρονα, αποκλείεται από αυτά η πλειοψηφία της Κοινωνίας που σήμερα εξαθλιώνεται.
 
 
Συνάδελφοι/σσες,
 
Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα,
επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξανακερδίσουμε
ό,τι χάσαμε. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
 
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και την αποκατάσταση, υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
 
 
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!
 
 
Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
 
Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης