01 Δεκ 2015

Προκήρυξη Απεργίας

test


Αθήνα 01/12/2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
 

Συνάδελφοι,

Η συνέχιση από την συγκυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και πολιτικής με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων εναντίον των εργαζομένων. Ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την πρόνοια.
Με το νομοσχέδιο, αυτό, που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε σ΄αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα μέτρων που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής και να δώσουμε ηχηρή απάντηση με την παρουσία μας στην 24ωρη Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα Συνδικάτα
 
την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015
 
στις 11: 00 π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος
(συγκέντρωση ΟΑΣΕ στην Κοραή και Σταδίου)

Συναδελφικά,
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο