05 Μάι 2016

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΚΑΙ 7 ΜΑΗΑθήνα 05/05/2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
 
 
Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην 48ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα Συνδικάτα

Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Εκφράζοντας την αντίδραση του κόσμου της εργασίας, στην κυβερνητική πολιτική συντονισμένης αποδόμησης της προστασίας της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατίθεται προς ψήφιση με διαδικασίες fast track, που επιχειρούν να αιφνιδιάσουν την ελληνική κοινωνία.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

Ø  Άμεση απόσυρση της προτεινόμενης από την Κυβέρνηση ασφαλιστικής αντί -μεταρρύθμισης. Αξιολόγηση των ολέθριων συνεπειών των μνημονιακών μέτρων που έχουν ήδη επιβληθεί στα δικαιώματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων και εξαρχής επανασχεδιασμός στη βάση της συνταγματικής της εντολής για τη διασφάλιση και προαγωγή της κοινωνικής ασφάλισης και ασφάλειας.

Ø  Θεσμοθέτηση μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ø  Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις.

Ø  Έμπρακτο σεβασμό από το Κράτος και την εργοδοσία της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων που τη συναποτελούν και επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ø  Θωράκιση του δημοσίου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.

Ø  Δίκαιο φορολογικό σύστημα - Άμεση απόσυρση της νέας φορολογικής επιδρομής.

 
Συνάδελφοι, συμμετέχουμε,
επίσης, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 για να τιμήσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ , και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 10:00 πμ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που έχει επιβληθεί από την Κυβέρνηση και απαιτούμε την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, που οδήγησαν στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα.

Συναδελφικά,
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο