04 Ιουλ 2016

Ανακοίνωση για International Life


test
 
Αθήνα 01/07/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ INTERNATIONAL LIFE

Η υπόθεση της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της International life, μετά από ένα αδικαιολόγητα μεγάλο διάστημα,  φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος της.

Για άλλη μια φορά η λογική και αποτελεσματική για όλους πρόταση της ΟΑΣΕ δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή από την εποπτική αρχή ΔΕΙΑ της ΤτΕ και την ΕΑΕΕ. Έτσι μετά από πολύμηνη αναμονή η λύση που δρομολογήθηκε έχει ως θετικό αποτέλεσμα την μεταφορά 15000 περίπου συμβολαίων στην ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική με την απρόσκοπτη συνέχιση της ισχύος τους. Όμως με την  λύση αυτή δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα άλλων 6000 περίπου συμβολαίων Ζωής που οδεύουν προς λήξη και αποζημίωσή τους μέσω του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής. Βέβαια αποτελεί αναπάντητο ερώτημα πως  και πότε θα αποζημιωθούν, αφού είναι ήδη επιβαρυμένο με τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα συμβόλαια της ΑΣΠΙΣ και άλλων εταιριών που έκλεισαν και αδυνατεί να τα εξυπηρετήσει.
Ένα επιπλέον πρόβλημα δημιουργείται και στους εκατοντάδες συνεργάτες της εταιρίας οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μόνοι τους την λύση στην συνέχιση της επαγγελματικής τους πορείας, αντιμετωπίζοντας τον προβληματισμό και την καχυποψία των πελατών τους καθώς και την αβεβαιότητα των μελλοντικών τους συνεργασιών.
Το μεγαλύτερο όμως και σοβαρότερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της International life οι οποίοι θα πεταχτούν κυριολεκτικά στο δρόμο. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί οι μισοί περίπου από όσους εξυπηρετούσαν την παραγωγή της εταιρίας και όσοι απέμειναν αμείβονται, μέχρι την οριστική τους απόλυση, με πενιχρότατους μισθούς. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον καμιά εναλλακτική λύση.
Καταγγέλλουμε την αδιαφορία των ασφαλιστικών εταιριών και της ΕΑΕΕ, που απέφυγαν να αναλάβουν συλλογικά, ως ασφαλιστική αγορά, το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας αυτής και να εξασφαλίσουν, αναλογικά πάντα, τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας που το εξυπηρετούν.  
Καταγγέλλουμε τις επιλογές της ΔΕΙΑ που επίσης απέφυγε να πάρει κάθε πρόσφορο μέτρο ώστε να προωθηθεί η πρόταση της ΟΑΣΕ και να πείσει τις ασφαλιστικές εταιρίες να την αποδεχθούν, και μάλιστα με ελάχιστο για όλες κόστος.
Καταγγέλλουμε και την αδιαφορία των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων που δεν ασχολήθηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά, αποδεχόμενοι, έστω και σιωπηρά,  την "αυτορρύθμιση" της  αγοράς, αφήνοντας να εξελιχθεί το πρόβλημα που υπήρχε και  να κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι ακόμη μερικές δεκάδες εργαζομένων.

Ζητάμε απ' όλους τους παραπάνω εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν ,τουλάχιστον, τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας.

Συναδελφικά,
Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
 
O Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης