27 Μαρ 2017

Όχι στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - Όχι στον αφελληνισμό της ασφαλιστικής αγοράς



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΤΕ) με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πουλά μια ιδιαίτερα κερδοφόρα θυγατρική της, την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, την τελευταία μεγάλη Ελληνική ασφαλιστική εταιρία που απέμεινε στον τόπο, μετά και την πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, όπου ουσιαστικά χαρίζεται σε διεθνή κερδοσκοπικά FUNDS.
Η Εθνική Ασφαλιστική, είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου μας, Εδώ και 125 χρόνια είναι δίπλα στις ελληνικές οικογένειες, στο πλευρό της κοινωνίας, καθώς και ένας από τους βασικούς επενδυτές της Ελληνικής Εθνικής Οικονομίας.

Η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης οδηγεί στον αφελληνισμό της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και αποδυναμώνει την εθνική οικονομία.
 
Η πώληση αυτή όχι μόνο δεν θα αποφέρει νέα επενδυόμενα κεφάλαια στην οικονομία μας αλλά θα καταλήξει σε μια τεράστιου μεγέθους αποεπένδυση, καθώς δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για την τύχη των ισχυρότατων αποθεματικών της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής που βρίσκονται τοποθετημένα στην ελληνική οικονομία.
Εκτός των άλλων, τεράστια θα είναι και η ζημιά από την συνήθη τακτική των διεθνών κερδοσκόπων, που θα οδηγήσουν σε μείωση θέσεων εργασίας, πίεση στα εισοδήματα εργαζομένων και ασφαλιστών αλλά και ελάττωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Η Ο.Τ.Ο.Ε. και Η Ο.Α.Σ.Ε.,

Καταγγέλλουμε τις εμμονές των δανειστών και της κυβέρνησης, που επιμένουν να συνεχισθεί η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μολονότι δεν συντρέχουν πλέον ουσιαστικοί λόγοι, καθώς η ΕΤΕ έχει αποπληρώσει το χρέος της προς το ΤΧΣ (COCO'S) ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, να προστατέψει την Ελληνική ασφαλιστική αγορά από τον αφελληνισμό που επιδιώκεται από μεγάλα ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα, η Εθνική Ασφαλιστική να παραμείνει Ελληνική και να συμβάλλει θετικά στην οικονομία της χώρας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του τραπεζοασφαλιστικού κλάδου να αγωνιστούν με κάθε τρόπο προκειμένου να παραμείνει η Εθνική, ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
 
Συναδελφικά,

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Τ.Ο.Ε.) ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Α.Σ.Ε.)