28 Μαρ 2017

Ανακοίνωση για την τετραήμερη απεργία στην Εθνική Ασφαλιστική

test

 
Αθήνα, 28/03/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ 4 ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 
ο αγώνας των εργαζόμενων της Εθνικής ασφαλιστικής για να μη πωληθεί η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία συνεχίζεται. Οι προσπάθειες της διοίκησης της Εθνικής τράπεζας να πωληθεί η πιο επικερδής θυγατρική της εταιρία συνεχίζονται. Η κυβέρνηση κωφεύει, στέκεται ως απλός θεατής, αδύναμη και ανήμπορη να εμποδίσει το "έγκλημα" αυτό.

Η αφαίμαξη της ελληνικής οικονομίας από αμιγώς ελληνικά κεφάλαια είναι εγκληματική ενέργεια. Το πρόσχημα πως θα εισρεύσουν νέα κεφάλαια από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής χαρακτηρίζεται από αυτούς που γνωρίζουν ως "αίολο".

Η ματαίωση της πώλησης είναι επιτακτική ανάγκη. Οι φωνές των εργαζόμενων, του παραγωγικού δικτύου, των καταναλωτών και η στήριξη όλων των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας, είναι η απάντηση στις "εμμονές" της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και της συνένοχης πια κυβέρνησης.

Η αντίδραση και η αντίσταση είναι μονόδρομος, γι' αυτό και καλούμε τη Διοίκηση της Εθνικής τράπεζας και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν άμεσα το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η Ομοσπονδία στηρίζει, στέκεται αλληλέγγυα στην τετραήμερη απεργία που εξήγγειλε ο σύλλογος των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής για τις 28-29-30 & 31/3/2017 και δηλώνει την συμπαράσταση της στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του σωματείου.

Για το Εκτελεστικό της Ο.Α.Σ.Ε.
ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας
 
Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης