30 Ιουν 2017

Ανακοίνωση για την 24ωρη απεργία στην Εθνική Ασφαλιστική


test

 

Αθήνα, 29/06/2017



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ 24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία συμπαρίσταται και στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε ο σύλλογος των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής για τις 30/06/2017, ημέρα που συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ για να εγκρίνει την πώληση της Εταιρίας.

Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΤΕ, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και προχωρούν στην πώληση της πλέον κερδοφόρας θυγατρικής του ομίλου της ΕΤΕ, της Εθνικής Ασφαλιστικής σε ένα διεθνές fund, προωθώντας τον αφελληνισμό της ασφαλιστικής αγοράς και αδιαφορώντας για το μέλλον των ασφαλισμένων και των εργαζομένων.

Η απαξιώτικη στάση απέναντι στους εργαζόμενους φαίνεται και από την συμπεριφορά του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΕ κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, που παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας που επιχείρησε ο Σύλλογος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ και υστέρα από 9 συνολικά επιστολές που του απέστειλαν, δεν έχει δεχτεί έως τώρα, να υπογράψει την ανανέωσης της σύμβασης για τους αποσπασμένους από την Εθνική Ασφαλιστική στην ΕΤΕ καθώς και να ρυθμίσει διάφορα θέματα, όπως τα επιτόκια των δανείων και τις πιστωτικές κάρτες των εργαζομένων.


Η ΟΑΣΕ στέκεται αλληλέγγυα και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής .


Το Εκτελεστικό της Ο.Α.Σ.Ε.
 
O Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης