13 Νοε 2017

Ανακοίνωση για ΤΕΑΕΑΠΑΕ

test
Αθήνα 10/11/2017
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η για ΤΕΑΕΑΠΑΕ
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι εγκεκριμένες από τις εποπτικές αρχές καταστατικές αλλαγές του Επικουρικού μας Ταμείου (ΤΕΑΕΑΠΑΕ) .
Με βάση αυτές καθορίστηκαν και οι εργοδοτικές εισφορές των ασφαλιστικών εταιριών που ισχύουν από 1/1/2016, όπως είχαν προσδιοριστεί στην κοινή συμφωνία ΟΑΣΕ - ΕΑΕΕ που επιτεύχθηκε στις αρχές του έτους, οι οποίες περιγράφονται στην από 23.1.2017 σχετική ανακοίνωση της ΟΑΣΕ.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη καθώς και την σημαντική πρόοδο που έχει επέλθει στην λειτουργία και στα αποτελέσματα της διαχείρισης της περιουσίας του Ταμείου μας, διασφαλίζονται πλέον τόσο η βιωσιμότητα του όσο και το ύψος των παροχών προς τους εργαζόμενους του κλάδου μας.
Σημειώνουμε ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη και την επαναφορά του θεσμού των Κατασκηνώσεων από το καλοκαίρι του 2018, για τα παιδιά των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Ταμείου.
Η Ομοσπονδία, με την επιτυχία που είχε, στην διαχείριση του τόσο σημαντικού στόχου της για την ανεξαρτητοποίηση, την βιωσιμότητα και την κατοχύρωση των υφιστάμενων παροχών του κλαδικού Επικουρικού Ταμείου, θεωρεί ότι διασφαλίζονται πλήρως οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων καθώς και τα μελλοντικά δικαιώματα των ήδη εργαζομένων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν όλοι ενδιαφερόμαστε συμμετέχουμε και αγωνιζόμαστε για την επίλυση των κοινών μας προβλημάτων. Οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να αποτελούν την αφορμή για σύνθεση και εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Φωνές που ασκούν μόνο κριτική χωρίς εποικοδομητικές προτάσεις μόνο τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα φέρνουν.
Θα συνεχίσουμε την με στόχο και την διασφάλιση σταθερών, δίκαιων και αξιοπρεπών όρων αμοιβής και εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους του κλάδου.
Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια όλων μας με την ενεργή παρουσία σας τόσο στα επιχειρησιακά όσο και στο κλαδικό σωματείο, τον ΣΥΑΕ, συμμετέχοντας στις εκλογικές διαδικασίες που διενεργούνται αυτές τις μέρες, στηρίζοντάς τα οικονομικά και συνδικαλιστικά.
Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ο.Α.Σ.Ε
Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης                  Μανώλης Χατζάκης