27 Νοε 2018

Ανακοίνωση για απεργία 28/11/2018

Συνάδελφοι,

Ο πρώτος μεταμνημονιακός  προϋπολογισμός της κυβέρνησης διατηρεί  τις πληγές που έχει αφήσει η οκτάχρονη οικονομική κρίση στην κοινωνία μας. Οι  μνημονιακές υποχρεώσεις συνεχίζουν να δεσμεύουν την χώρα μας και να διευρύνουν τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες. Οι επιδοματικού τύπου εξαγγελίες και η ευφορία για το υπερπλεόνασμα, δεν μπορούν να γίνουν το αντίβαρο στην κοινωνική και οικονομική ανέχεια του ελληνικού λαού.

Η υψηλή εποπτεία της ευρωπαϊκής ένωσης και του αόρατου συμβούλου « ΔΝΤ» συνεχίζει την πολιτική της λιτότητας,  επιτρέποντας τη κυβέρνηση να δίνει ψίχουλα ως κοινωνικό μέρισμα. Αυτά όμως δεν ανατρέπουν την σκληρή οικονομική πολιτική. Η ομηρία της ελληνικής κοινωνίας  και η φτωχοποίηση της, συνεχίζεται για πολλά χρόνια, εφόσον η κοινωνία δεν αγωνιστεί για την ανατροπή όσων αντιλαϊκών  δεσμεύσεων επέβαλαν οι μνημονιακές συμφωνίες με τους «εταίρους» μας. 

Εμείς οι εργαζόμενοι καταγγέλλουμε και αντιστεκόμαστε σε αυτές τις πολιτικές.  Αγωνιζόμαστε, για την επαναφορά και την επαναλειτουργία του κοινωνικού κράτους,  τη σταθερή και πλήρη εργασία όλων, για ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ανακατανέμει τους πόρους υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων.

Ζητάμε το σεβασμό στα εργατικά  δικαιώματα και κατακτήσεις, κάνοντας αρχή με την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων περί κατώτατου και υποκατώτατου μισθού, την πλήρη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την επεκτασιμότητα και την μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

Εκτός των άλλων,  απαιτούμε από την εργοδοσία των επιχειρήσεών του κλάδου  μας, που συνεχίζουν να διατηρούν και πολλές να αυξάνουν την κερδοφορία τους, την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που θα διασφαλίζει  όλους τους συναδέλφους μας, σύμφωνα με  όσα όριζε η τελευταία ισχύσασα κλαδική ΣΣΕ. Παράλληλα ζητάμε από την κυβέρνηση την επαναφορά του νομοθετικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις και νομοθετική παρέμβαση για την εξαφάνιση της ενοικιαζόμενης και εργολαβικής  εργασίας. Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε στη  φτωχοποίηση της κοινωνίας μας, και αγωνιζόμαστε ενάντια  σε  εκείνες  τις πολιτικές που ακυρώνουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΣΕ

Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2018

και σας  καλούμε να δώσετε το παρόν στις συγκεντρώσεις των Συνδικάτων

Συγκέντρωση Αθήνας στις 11:00 πμ στην Πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

(Συγκέντρωση Ομοσπονδίας Κοραή και Σταδίου)

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης           Μανώλης Χατζάκης