07 Ιαν 2020

Ανακοίνωση για Απεργία 8/1/2020 Εθνικής Ασφαλιστικής για εργαζόμενους μέσω ICAP

 

Αθήνα 7/1/2020

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος εργαζομένων  της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8/1/2020 με μισθολογικά αιτήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας που εργάζονται στην εταιρία με το καθεστώς των «εργολαβικών-ενοικιαζόμενων» εργαζομένων μέσω ICAP. Στην ουσία πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι ασκούν επί σειρά ετών τα ίδια καθήκοντα με τους υπαλλήλους της εταιρίας.

Η Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις αντεργατικές μεθόδους πολλών εταιριών οι οποίες «χρησιμοποιούν» καταχρηστικά την μέθοδο της εργολαβίας προκειμένου να καλύψουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες τους με στόχο το χαμηλό κόστος. Παράλληλα επιχειρούν να χρησιμοποιούν το προσωπικό αυτό ως απεργοσπαστικό μηχανισμό  απέναντι στις διεκδικήσεις των υπόλοιπων υπαλλήλων τους.

Η ΟΑΣΕ στηρίζει την απεργία του συλλόγου της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής και καλεί όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας να στηρίξουν την απόφαση του Συλλόγου τους. Παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να αγωνιστούν με κάθε τρόπο μέσα από τους συλλόγους τους, προκειμένου να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της «εργολαβίας-ενοικίασης» εργαζομένων και μάλιστα όταν αυτοί καλύπτουν τις συνήθεις-καθημερινές εργασίες των ασφαλιστικών εταιριών.

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

Της  Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ)

   

  Ο πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης                          Μανώλης Χατζάκης