01 Ιουλ 2004

Εμπλοκή στην Σύμβαση της Ομοσπονδίας

ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Μετά την τέταρτη κατά σειρά συνάντηση με την διαπραγματευτική ομάδα της Ένωσης δεν υπήρξε αποτέλεσμα και απάντηση στα αιτήματά μας που έχουν υποβληθεί από τον Φεβρουάριο με πρόσκληση για διαπραγμάτευση. Είχε προηγηθεί μεγάλο διάστημα με κενό διοίκησης στις τραπεζικές επιχειρήσεις, που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν τελείωσε, μια που άρχισε καινούργιος γύρος, με επιπτώσεις στη διοίκηση της Ένωσης. Αντίστοιχα φαινόμενα - αλλά σε μικρότερη κλίμακα - είδαμε και στις ίδιες τις Τράπεζες.
Επί της ουσίας στη συνάντηση της 24ης Ιουνίου μας είχαν υποσχεθεί ότι μέχρι τις 30/6 θα έχουμε την τελική τους απάντηση στα αιτήματα που τους είχαμε υποβάλλει την τελευταία φορά, αιτήματα που είχαμε ήδη περιορίσει, στην προσπάθειά μας να βρούμε μια λύση.
Μας ζήτησαν εκ νέου αναβολή της πρότασής τους για την Παρασκευή 2/7, περιμένοντας απαντήσεις από τις επιμέρους εταιρείες.
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει για τελευταία φορά αναβολή, πριν προχωρήσει σε άλλες αποφάσεις.
Δεν είναι δυνατόν την ασυνεννοησία που προκύπτει από τις αλλαγές των ηγεσιών στις εταιρείες να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι.
Περιμένουμε τις αντιπροτάσεις της Ένωσης για να τοποθετηθούμε. Ελπίζουμε να είναι ικανοποιητικές για να τελειώσουμε ομαλά και σύντομα. Ελπίζουμε να κινούνται στην λογική που πρυτανεύει χρόνια τώρα και έχει οδηγήσει σε εργασιακή ειρήνη.
Σε διαφορετική περίπτωση μας περιμένει ένα θερμό καλοκαίρι.
Και ενώ δεν έχει υπογραφεί ακόμα η καινούργια σύμβαση, ενημερώνουμε τις νέες διευθύνσεις προσωπικού, (όσες τουλάχιστον δεν έχουν εμπειρία στα καθήκοντά τους) ότι οι προηγούμενες συλλογικές συμβάσεις ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς καμία αμφιβολία (κατασκηνωτικά, δάνεια κλπ). Η δικαιολογία που προβάλλεται για την καθυστέρηση καταβολής του κατασκηνωτικού από πλευράς ορισμένων Εταιριών είναι τουλάχιστον αστεία.

Συνάδελφοι,
Με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα καλούμε προσωπικά τους επικεφαλής των Εταιριών του Τραπεζικού Τομέα να παρέμβουν και να βοηθήσουν στην προσπάθεια για υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης.
Σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνουν προσωπικά το κόστος για την σοβαρή διατάραξη των εργασιακών σχέσεων που θα έχουν επιλέξει.
Δεν νομίζουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουν την πορεία τους σαν επικεφαλής των Εταιριών τους.

                                                            Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
Αθηνά Καραμήτρου               Σωτήρης Οικονόμου