17 Ιουλ 2007

Δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο το 23ο εκλογικό – απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας.
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου, οι βουλευτές κ. Γιάννης Μανώλης από Ν.Δ. και κ. Γιώργος Ανωμερίτης από ΠΑΣΟΚ, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΝ κ. Σωτήρης Σιώκος, ο κ. Δημήτρης Αγκαβανάκης από το ΚΚΕ, ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, η αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου, ο κ. Κώστας Πουπάκης Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Σταύρος Κούκος, και το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, κ. Ανδρέας Κολλάς.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε η πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης Αθηνά Καραμήτρου η οποία αναφέρθηκε αφενός στην μεγάλη επιτυχία για την αποκατάσταση του προνομίου των εργατικών απαιτήσεων μετά την ψήφιση του ν. 3557/07, αφετέρου σε δύο ζητήματα ουσίας για τους εργαζόμενους του κλάδου, την διατήρηση της αυτονομίας του Επικουρικού Ταμείου και την υπογραφή μιας ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλο τον κλάδο.

Ο υφυπουργός κ. Γ. Παπαθανασίου επεσήμανε την καλή συνεργασία που είχε με την διοίκηση της Ομοσπονδίας, την υλοποίηση της δέσμευσής του για επαναφορά του προνομίου των εργαζομένων με την νομοθετική ρύθμιση του Απριλίου / 2007, και κατέληξε ότι η προσπάθεια για την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς πρέπει να είναι συνεχής.
Ο κ. Γ. Μανώλης αναφέρθηκε στο θετικό συνδικαλιστικά προηγούμενο που έχει δημιουργηθεί στην Ομοσπονδία με την ενωτική και συλλογική της λειτουργία.
Ο κ. Γ. Ανωμερίτης υπενθύμισε τους δεσμούς που έχει από παλιά με τον ασφαλιστικό κλάδο και εξέφρασε την βούλησή του να στηρίξει τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας για τη διατήρηση του Επικουρικού Ταμείου.
Ο κ. Σ. Σιώκος επιδοκίμασε το έργο της Ομοσπονδίας, σε χαλεπούς μάλιστα, όπως τόνισε, για το συνδικαλιστικό κίνημα καιρούς.
Ο κ. Δ. Αγκαβανάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ασφαλιστική αγορά.
Ο κ. Θ. Κοκκάλας αναφέρθηκε στην καλή και αποδοτική συνεργασία της Ένωσης με την Ομοσπονδία, σημειώνοντας την υπογραφή τεσσάρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας κατά την περίοδο 2005 – 2007.
Η κ. Π. Καλαποθαράκου στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εξυγίανσης των ασφαλιστικών εταιριών και την θεσμική προστασία που πρέπει να έχουν οι ασφαλισμένοι - καταναλωτές.
Τέλος, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία που έχουν με την Ομοσπονδία και εξέφρασαν την στήριξή τους στο αίτημά μας για διατήρηση του Επικουρικού μας Ταμείου.

Ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων, ενώ στις εκλογές που ακολούθησαν για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας, το ενιαίο "Ψηφοδέλτιο Ενότητας" εξέλεξε 13 έδρες για το Εκτελεστικό Συμβούλιο και 23 έδρες για το Γενικό Συμβούλιο. Η παράταξη ΠΑΣΚΕ Τραπεζών – Ασφαλιστικών εξέλεξε 2 έδρες για το Εκτελεστικό Συμβούλιο και 3 έδρες για το Γενικό Συμβούλιο. Για τη Γ.Σ.Ε.Ε. η "Ενότητα" εξέλεξε 4 αντιπροσώπους.
Η νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση στις 12 Ιουλίου συγκροτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος:
Καραμήτρου