18 Δεκ 2007

Ανακοίνωση για την απεργία της 12/12/2007

Η απεργία της 12/12/2007 που πανελλαδικά είχε τεράστια επιτυχία, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων των τελευταίων ετών. Αυτό δείχνει την θέληση του λαού μας να περιφρουρήσει τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις του και να πετύχει την διεύρυνσή τους, με την ισχυροποίηση του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από την επαρκή χρηματοδότησή του και το κτύπημα της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας.

Η κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να επιβεβαιώσει τον πανικό της, με την απαράδεκτη σύλληψη των συναδέλφων μας από την ΔΕΗ που "τύφλωσαν" τις χαφιεδοκάμερες και με την αντικατάσταση του κ.Μαγγίνα, προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση.

Ο κλάδος μας έδωσε το παρόν στον αγώνα συμμετέχοντας στην απεργία με ποσοστά συμμετοχής στο σύνολο των εταιριών κατά μέσο όρο κοντά στο 80% και με μεγάλη (την μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια) παρουσία εκατοντάδων συναδέλφων στο μπλοκ της Ομοσπονδία μας, στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την θέληση όλων μας να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματά μας, να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια για συγχώνευση του Επικουρικού μας Ταμείου.
Οι πρόσφατες εξελίξεις δικαιώνουν τον αγώνα μας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναδιπλωθεί στο θέμα του ασφαλιστικού και με κινήσεις τακτικής να αποφύγει το συνεχώς διογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας των εργαζομένων. Δεν παραιτείται όμως από τα σχέδιά της. Ήδη, κυκλοφορούν νέες φήμες για την συγχώνευση του Επικουρικού μας με άλλο Ταμείο το οποίο μάλιστα είναι και ελλειμματικό.

Εμείς απαιτούμε την απόσυρση όσων διατάξεων μέχρι σήμερα αποβλέπουν στη "λύση" του ασφαλιστικού μέσα από την συρρίκνωση της κοινωνικής ασφάλισης και την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στον αγώνα αυτό και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε κάθε μελλοντική κινητοποίηση που θα κάνουμε για την προστασία των Ταμείων μας.
Μόνο η αγωνιστική κινητοποίησή μας μπορεί να αποτρέψει κάθε σχέδιο της κυβέρνησης που επιχειρεί να μειώσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Για το ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ