04 Νοε 2008

Έργα και ημέρες ενος Γενικού Διευθυντή

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ:

• Η Διοίκηση της Εταιρίας, μία μέρα μετά την παρουσίαση του νέου επιχειρησιακού πλάνου, καλεί αίφνης τους εργαζόμενους, τους ανακοινώνει ότι η Εταιρία οδεύει στην πώληση και με περισσό ζήλο επιχειρεί να κατευνάσει τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση τους.

• Ο Γενικός Διευθυντής, χρήζεται ανάδοχος της εργολαβίας που στόχο έχει αφενός να χαλιναγωγήσει τυχόν αντιδράσεις των εργαζομένων και αφετέρου να διασκεδάσει το φόβο και την αγωνία τους.

• Στην συγκινητική πρώτη ενημερωτική ομιλία του προς τους εργαζόμενους, υπερθεματίζει της απόφασης της ΕΤΕ να πουλήσει την εταιρία, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Δίνει ρεσιτάλ κυνισμού και υποκρισίας, αναφωνώντας ότι γνώριζε την πρόθεση του κ.Αράπογλου από καιρό και έφερε το δυσβάσταχτο βάρος μόνος του, καθώς η όποια γνωστοποίηση του θέματος προφανώς θα επηρέαζε την πορεία της μετοχής στο ΧΑ.

ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ:
·        Ο Γενικός Διευθυντής, καλεί κάθε μία Διεύθυνση ξεχωριστά και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, ισχυριζόμενος ότι, μετά την εξαγορά της εταιρίας, θέση σε αυτήν θα έχουν μόνοι όσοι κρίνονται ως 'πολύτιμοι' και νομιμόφρονες. Αφήνει να εννοηθεί ότι οι εργαζόμενοι εκείνοι που θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις, θα έχουν ανάλογες συνέπειες. Ανεκδοτικού τύπου είναι πλέον η πολυσυζητημένη φράση του, με την οποία διαβεβαίωνε τους συναδέλφους ότι, όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την πώληση της εταιρίας και αγωνιά για το εργασιακό του μέλλον, θα τύχει ψυχολογικής υποστήριξης που ο ίδιος θα φροντίσει να παρασχεθεί απο ειδικούς.

• Η προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων είναι το βασικό εργαλείο της μεθόδου του Γενικού Διευθυντή, ο οποίος, στη δεύτερη ενημερωτική συνάντηση με το προσωπικό, σύρει διαχωριστικές γραμμές μεταξύ νέων και παλαιών συναδέλφων και επιχειρεί να ξεσηκώσει τους νέους ενάντια στους παλιούς οι οποίοι, κατά την προσωπική του άποψη, ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους εξασφάλιση και δεν συλλογίζονται τους νεώτερους που θα έχουν πολλά χρόνια ακόμα στην εταιρία.

• Και ενώ η κρίση καλά κρατεί, δεν λείπουν τα οργανογράμματα της τελευταίας στιγμής με τα οποία ο Γενικός Διευθυντής προσπαθεί να δείξει ότι αφενός ελέγχει ακόμα το παιχνίδι, αφετέρου έχει τη δύναμη να βολέψει 'ημετέρους' ή 'ημετερίζοντες'….Στην ίδια λογική κινείται και η απαράδεκτη επαναπρόσληψη ειδικών συμβούλων και πρώην διευθυντών.

• Τέλος, πίσω από κάθε ανακοίνωση και ενέργεια της μαριονέτας-ΔΑΚΕ, κρύβεται ο Γενικός Διευθυντής που επιχειρεί να παίξει- κεκαλυμμένα -ρόλο απεργοσπαστικό ενάντια στην δεδομένη ενότητα των υπαλλήλων.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ:

·        Ο Γενικός Διευθυντής πασχίζει να οικειοποιηθεί το αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων και να πείσει τους συναδέλφους ότι εξαρχής ήταν στο πλευρό τους.

·        Την ίδια στιγμή, ισχυρίζεται ότι όλο αυτό το διάστημα, ο λόγος του ενώπιον του κ.Αράπογλου ήταν διαπραγματευτικός και βαρύνουσας σημασίας. Ταυτόχρονα, ποδηγετώντας την άβουλη ΔΑΚΕ, παλεύει να αποδείξει στον κ.Αράπογλου ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας και του προσωπικού της, με αποκορύφωμα την απεργοσπαστική ανακοίνωση της παράταξής του, μία ώρα πριν την προγραμματισμένη στάση εργασίας. Κάνει λόγο για επιστροφή στο δόγμα περί αναπτυξιακής εταιρίας και καλεί τους συναδέλφους να εργαστούν συστηματικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Η σημερινή ανακοίνωση της παράταξής μας, αποτελεί κάλεσμα στη μνήμη ώστε να μην ξεχάσουμε στο μέλλον τα έργα και ημέραι του Γενικού Διευθυντή, Σπύρου Λευθεριώτη.
Μετά από όλα τα προαναφερόμενα κατορθώματά σας κ.Λευθεριώτη, εξακολουθείτε να έχετε την ψευδαίσθηση ότι οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται το μέλλον τους στα χέρια σας;
Αλήθεια, κ.Λευθεριώτη, έχετε συνειδητοποιήσει ότι επί των ημερών σας, η εταιρία μας έζησε τον εφιάλτη του παρολίγον αφανισμού της και η παρακμή και η αναξιοκρατία έγιναν ο κανόνας;
Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν.....
Η Σ.Ε