25 Μάι 2009

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

paske
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
 
25-5-2009
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
 

  • Εργάστηκε χρόνια στα υποκαταστήματα και μάλιστα στην πρώτη γραμμή.
  • Αγωνίστηκε για την ανάπτυξη των υποκαταστημάτων.
  • Υπερασπίστηκε τους συναδέλφους του σε αυτά και πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις κατά της Διοίκησης όταν αυτή έκανε λόγο για κλείσιμο των υποκαταστημάτων.
  • Ως συνδικαλιστής μαχόταν για τη διασφάλιση αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών στα υποκαταστήματα...

Όλα αυτά βέβαια, προτού ενθρονιστεί Συντονιστής Διευθυντής. Όταν βρέθηκε στη θέση του διοικούντος και μάλιστα του πλέον ενδεδειγμένου να ασχοληθεί με την ανάπτυξη των υποκαταστημάτων, αυτός, αντί να υλοποιήσει όλα αυτά για τα οποία ως εργαζόμενος είχε παλέψει, σφράγισε με τη θητεία του τον αφανισμό των υποκαταστημάτων. Απο τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή:
  • Εισηγήθηκε το κλείσιμο όλων των υποκαταστημάτων πλην τεσσάρων...
  • Δεν σεβάστηκε τους συναδέλφους που από τη μια μέρα στην άλλη είδαν την κοινωνική, οικογενειακή και εργασιακή τους υπόσταση να κατακρεουργείται...
  • Δεν μερίμνησε για την τύχη και την εργασιακή κατοχύρωση των συναδέλφων που περιήλθαν σε κατάσταση δανεισμού-ομηρίας στην ΕΤΕ και των λοιπών που σύρθηκαν σε βίαιη μεταφορά στην έδρα και στα υποκαταστήματα που επέζησαν της εκκαθαριστικής πολιτικής των διοικούντων...
  • Παρατηρεί αμέτοχος και ασυγκίνητος τον επαγγελματικό βιασμό της προσωπικότητας των υπαλλήλων των υποκαταστημάτων οι οποίοι εργάζονται πλέον σε συνθήκες παράνοιας.....
 
Κύριε Δημητρόπουλε,

Μπροστά στο δίλημμα επιλογής μεταξύ της προσήλωσης στους πάλαι ποτέ αγωνιστικούς σας στόχους και της ανάληψης ενός θώκου, εσείς επιλέξατε το δεύτερο.
Φαίνεται ότι ανήκετε και εσείς στην περίφημη κάστα των ολίγων που συνέδεσαν αλαζονικά και αναίτια το τέλος της προσωπικής τους καριέρας στην εταιρία με το τέλος της ίδιας της εταιρίας.
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε εσάς και αυτούς του ολίγους ότι η Εταιρία δεν είναι ούτε ιδιοκτησία ούτε απόκτημά σας! Είστε απλοί διαχειριστές αυτής και μάλιστα υπό διορία...Τί κρίμα για εσάς και εκείνους που τελικά καταγραφήκατε στη συλλογική συνείδηση των εργαζομένων ως αποτυχημένοι στο έργο που σας ανατέθηκε.

Η Σ.Ε