04 Ιουν 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

Την Κυριακή, θα κάνουμε την αμφισβήτηση, συμμετοχή. Την απογοήτευση, θετική δράση.
Τη διαμαρτυρία, δύναμη δημιουργίας. Θα κάνουμε την άρνηση, δύναμη αλλαγής, για να σταματήσει ο κατήφορος. Γι' αυτό, την Κυριακή, ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ.
Δίνουμε όλοι το παρόν την Κυριακή στις κάλπες. Να μην λείψει κανείς. Να μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη. Η νέα πορεία μάς χρειάζεται όλους. Με τη συμμετοχή μας, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με την αποχή, αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για μας.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους συναδέλφους μας που έχουν απογοητευθεί. Σ' εκείνους που έχουν χάσει την ελπίδα τους, που νομίζουν ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει καλύτερο, που νομίζουν ότι με την ψήφο τους δεν θα αλλάξει τίποτα. Καταλαβαίνουμε τη δυσπιστία τους, την απόγνωσή τους, την οργή τους. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Τίποτα δεν θα αλλάξει, αν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, αν δεν πιστέψουμε και πάλι, στις δυνάμεις μας, αν δεν πάμε στην κάλπη για να ζητήσουμε, και θα ζητήσουμε αλλαγή πορείας. Η ψήφος είναι επιλογή. Η ψήφος είναι δύναμη.
 
Το δίλημμα είναι καθαρό: Θα επιβραβεύσουμε με την ψήφο μας τη συγκάλυψη, την ατιμωρησία και την κοινωνική αδικία ή θα αλλάξουμε πορεία βάζοντας πρώτα το συμφέρον των πολιτών;
Το δίλημμα είναι καθαρό. Θα επιβραβεύσουμε έναν πρωθυπουργό, που μεθοδεύει τη συγκάλυψη της διαφθοράς; Που έκλεισε τη Βουλή, για να παραγράψει αδικήματα των υπουργών του; Θα επιβραβεύσουμε την ατιμωρησία και την ασυλία των ισχυρών και "ημετέρων"; Θα επιβραβεύσουμε μια κυβέρνηση, που χάρισε 8 δις ασφαλιστικές εισφορές στους τραπεζίτες, και τώρα τα Ταμεία χρεοκοπούν; Θα επιβραβεύσουμε μια κυβέρνηση, που χάρισε 4 δις στους μεγαλομετόχους.
Θα επιβραβεύσουμε μια κυβέρνηση, που έχει έτοιμο το νέο χαράτσι για την επομένη των Ευρωεκλογών, και κρύβει τους νέους φόρους που θα επιβάλει, για να ψαρέψει ψήφους στα θολά νερά;
-    Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος στην ελπίδα. Είναι ψήφος για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Είναι ψήφος που ανοίγει τον δρόμο, για να αποκτήσει η χώρα σοβαρή, αξιόπιστη κυβέρνηση.
 
Απέναντί μας έχουμε όλα τα κατεστημένα συμφέροντα, που το μόνο που φοβούνται είναι το ΠΑΣΟΚ και τη θέλησή μας να οικοδομήσουμε μία ευνομούμενη Πολιτεία
Την Κυριακή, δίνουμε μια μεγάλη μάχη. Απέναντι σε αυτούς που δεν αντέχουν να βλέπουν την κοινωνία να λέει "μπορούμε", διότι θέλουν την κοινωνία αδύναμη, ανήμπορη. Τη νεολαία να μένει στο περιθώριο, να λέει 'δεν γίνεται τίποτα', γι' αυτό και καλλιεργούν το 'όλοι ίδιοι είναι'. Διότι χωρίς επιλογές, ο πολίτης, ο νέος, παραδίδεται.
Γι' αυτούς, γι' αυτό το καθεστώς της ανομίας και της ατιμωρησίας, ο μόνος φόβος είναι το ΠΑΣΟΚ. Γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ δίνει σήμερα την λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, για μια κυβέρνηση αξιόπιστη, δυναμική. Για μια κυβέρνηση προοδευτική, με βούληση να χαράξει μια νέα πορεία. Μια κυβέρνηση, όπου οι κανόνες της Δημοκρατίας θα ισχύουν για όλους, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, σε ένα κράτος Δικαίου.

Για αυτό η νίκη της Κυριακής θα είναι η νίκη των πολλών εναντίον των πολιτικών που ευνοούν τους λίγους, τους "ημέτερους", τους ισχυρούς
Αυτή την Κυριακή, η νίκη θα ανήκει σε όλους τους δημοκράτες, σε όλους τους πατριώτες, σε όλους τους προοδευτικούς, σε όλους τους ενεργούς πολίτες. Θα είναι νίκη των δυνάμεων της εργασίας και της δημιουργίας, του πνεύματος και του πολιτισμού, όλων των δυνάμεων της Δημοκρατίας, της προόδου και της Αριστεράς. Νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των μη προνομιούχων. Η Κυριακή θα είναι νίκη εκείνων που αδικήθηκαν, που αγνοήθηκαν, που περιφρονήθηκαν, εκείνων, που η πολιτική της Δεξιάς έβαλε στο περιθώριο της κοινωνίας. Γι΄ αυτό, θα είναι νίκη των πολλών, ενάντια στους λίγους, 'ημέτερους' και ισχυρούς.



Ο.Χ.Δ. Εθνικής Ασφαλιστικής
 
Η Σ.Ε