25 Σεπ 2009

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Αθήνα 25/09/2009
 
 
 
Συνάδελφοι,

Χθές είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις υποψήφιες του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνας :
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Υπεύθυνη του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ)
Λούκα Κατσέλη (Πολιτική εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας)

Οι παρεμβάσεις τους αφορούσαν σειρά οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων. Σας παραθέτουμε την άποψη του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Ασφαλιστική.
 
  • Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι με συγκεκριμένο αναπτυξιακό και επιχειρηματικό σχεδιασμό, ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Η Εθνική Ασφαλιστική έχει όλες τις δυνατότητες να ακολουθεί την ΕΤΕ σε άλλες χώρες.
  • Η Εθνική Ασφαλιστική πρωταγωνιστεί στην ασφαλιστική αγορά και εξαιρετικά μεγάλο πλήθος πελατών-οικογενειών στηρίζονται σε αυτή.
  • Εκμεταλλεύεται σημαντικές συνέργιες που προκύπτουν από την μητρική της Εθνική Τράπεζα.
·         Συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα με χορηγίες, δωρεές και δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι η Εθνική Ασφαλιστική, αντί να πουληθεί σε ξένο πολυεθνικό όμιλο, όπως επεχείρησε η απερχόμενη κυβέρνηση, μπορεί να αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες σε επιμέρους ζητήματα, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Η Εθνική Ασφαλιστική, είναι άλλωστε μια από τις ελάχιστες ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρείες που συνεχίζουν τη δυναμική τους παρουσία στον ασφαλιστικό κλάδο. Εμείς, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την πολιτική της Ν.Δ., η οποία επεχείρησε ουσιαστικά να αφελληνίσει έναν κρίσιμο για την ελληνική οικονομία κλάδο και να ευνοήσει τη δημιουργία πολυεθνικών καρτέλ, που θα ελέγχουν τις τιμές των ασφαλίστρων και τις προμήθειες των διαμεσολαβούντων. Το ίδιο προσπάθησε, ανεπιτυχώς ευτυχώς, να κάνει και με την Αγροτική Ασφαλιστική.

Πιστεύουμε ότι είναι μια απολύτως καθαρή θέση που εντάσσεται στην άποψη του ΠΑΣΟΚ για το ρόλο θέλει να δώσει στην Εθνική Τράπεζα, την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Όπως γίνεται αντιληπτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει γενικές θέσεις αλλά θέσεις απολύτως εξειδικευμένες.
Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους για τη παρουσία τους.

Η Σ.Ε.