13 Μάι 2010

Σοβαρευτείτε κύριοι της Διοίκησης

 
 
 

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010
Στην συγκινητική πρώτη ενημερωτική ομιλία τους οι κ.κ της Διοίκησης προς τους εργαζόμενους της εταιρίας μας, δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας και οι υποσχέσεις για αξιοκρατία, για ίση μεταχείριση, για ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, για μείωση του λειτουργικού κόστους, για ανακατανομή του προσωπικού και για διαφύλαξη των εργασιακών κεκτημένων, περισσεύουν.
Σήμερα, δύο μήνες μετά, το τοπίο παραμένει θολό και άκρως ανησυχητικό και θυμίζει την περπατημένη οδό της προηγούμενης Διοίκησης. Οι πρώτες ενέργειές της αποκαλύπτουν τις προθέσεις και τους στόχους της.

  • Η καταστρατήγηση της ΣΣΕ που έχουμε υπογράψει με την προηγούμενη διοίκηση, για την νόμιμη αποχώρηση των συναδέλφων που θέλουν να φύγουν χωρίς εθελουσία, μας οδηγεί σε δικαστική διαμάχη. Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο πάρθηκε απόφαση για προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας.
  • Η πρόσληψη ειδικού συμβούλου στην Πληροφορική προκαλεί περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους και προσπάθεια χειραγώγησης της εταιρίας.
  • Η προσπάθεια εκβιασμού για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού στην Μηχανογράφηση, δημιουργεί απονεύρωση του αγώνα μας.
  • Η έλλειψη προσωπικού στα υποκαταστήματα τα οδηγεί στην απαξίωση και αργότερα στο κλείσιμο τους.

Σε όλα αυτά βέβαια να προσθέσουμε την αυταρχική, αλαζονική, απαράδεκτη και επιλεκτική πρόθεση της διοίκησης για επαναπρόσληψη του συνταξιούχου συντονιστή διευθυντή πωλήσεων.

Μια τακτική γνωστή, ήδη, από το παρελθόν για απελθόντες διευθυντές, αλλά και πολλά άλλα στελέχη που, όντας συνταξιοδοτημένα και κάτω από την ομπρέλα ασφαλείας της σύνταξης - αγαθό που κάποιοι από εμάς σκληρά εργαζόμενοι, ίσως δεν απολαύσουμε ποτέ-επιλέγουν να συμπληρώνουν το εισόδημά τους παραμένοντας στην εταιρία δήθεν προσφέροντας υπερεκτιμημένες υπηρεσίες. Και την πίττα ολόκληρη αλλά και το σκύλο χορτάτο…
Γιατί άραγε να τυχαίνουν όλοι αυτοί διαφορετικής αντιμετώπισης από τους υπόλοιπους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν και αξιοπρεπώς επιλέγουν να αποσυρθούν από το ενεργό προσκήνιο επιτρέποντας και στην Εταιρία να αναδιαρθρώσει σωστά τη στελέχωσή της, να καταγράψει τις πραγματικές της ανάγκες σε προσωπικό και να προχωρήσει σε προσλήψεις με δομική πρόβλεψη;
Ή μήπως αυξημένες ανάγκες έχουν μόνο αυτά τα 'αρεστά' προς τη Διοίκηση στελέχη που επιλέγουν να συμπληρώσουν τους χαμένους μισθούς επιπλέον αποζημίωσης, μετά την τελευταία τροποποίηση, μένοντας στην εταιρία και παίρνοντάς τα μήνα-μήνα;
Το ερώτημα: "γιατί δεν παίρνει τους επιπλέον μισθούς που δικαιούται και εξακολουθεί να εργάζεται όντας συνταξιούχος στην εταιρία;" παραμένει…..


Κύριοι της διοίκησης,
 
  • Να γνωρίζετε καλά ότι με την πρακτική σας δεν εμπνέετε τη δέουσα εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους.
  • Σταματήστε να πιστεύετε ότι με τις τοποθετήσεις των δικών σας παιδιών θα ελέγχετε την εταιρία . Είναι λάθος . Μπορεί να ελέγχετε τις καρέκλες αλλά δεν ελέγχετε την γνώση, που είναι ο μοχλός για την ανάπτυξη της εταιρίας μας.
  • Ας καταλάβετε επιτέλους ότι τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ευσυνείδητοι, έχουν φιλότιμο αλλά δεν είναι αφελείς και αντιλαμβάνονται τα πάντα που συμβαίνουν στο χώρο τους.
  • Πρέπει να κάνετε το πρώτο βήμα, έστω και τώρα, για την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και προοπτική της Εθνικής Ασφαλιστικής.
  • Τέλος οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε εσάς ότι η Εταιρία δεν είναι ούτε ιδιοκτησία ούτε απόκτημά σας.



Η Σ.Ε.