22 Ιουν 2010

Ανησυχούμε

 
 
 
 
 

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Συνάδελφοι,

Περάσανε ήδη τρεις μήνες από τότε που άλλαξε η Διοίκηση της εταιρίας.
Σε αυτό το διάστημα δε μπορεί να ανατραπεί μια πολιτική που δημιούργησε ένα επαίσχυντο σύστημα που επί 5,5 χρόνια διέλυσε συστηματικά την εταιρία μας.
Αυτό το κατανοούμε.
Αυτό που δε κατανοούμε είναι η παθητική στάση απέναντι στα προβλήματα που ταλανίζουν την εταιρία μας κι ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ.

·         Ανησυχούμε για τις πολυάριθμες ζημιές των αυτοκινήτων που παίρνουμε με τα πακέτα επανάκτησης χωρίς underwriting.

·         Ανησυχούμε και για κάποιες θυγατρικές όπως για το κλείσιμο της AUDATEX HELLAS που αφού πρώτα την απαξιώσανε, την ξεπουλήσανε προς 1,5 εκ ευρώ την ώρα που μας τη ζητάγανε το 2005 € 16 εκ και το 2008 € 10 εκ ευρώ ή όπως για την NATIONAL Μεσιτική που αφού πρώτα τη μοσχοπληρώσανε €2,5 εκ στη συνέχεια το 50% των πενιχρών ετήσιων κερδών ( 300,000€ περίπου) το μοιράζονται ως αμοιβή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

·         Ανησυχούμε για τις αδηφάγες κλιμακωτές προμήθειες στον κλάδο Αυτοκινήτων που έχουν πάρει μορφή σκανδάλου και που προκύπτουν από πυραμίδες που - όπως αναφέρει και ο κλαδικός τύπος - σχηματίζονται από συνάξεις πρακτόρων που διεξάγονται σε ταβέρνες και καφετέριες, προκειμένου να ενοποιήσουν την παραγωγή τους και να πάρουν προμήθεια έως και 27% + 9% !!!

·         Ανησυχούμε για τα μεγάλα συμβόλαια δημόσιων οργανισμών ή κοινωφελών ιδρυμάτων που αντί για ελεύθερα προμηθειών έχουν δοθεί σε κολλητούς, συγγενείς και ημετέρους ασφαλιστικούς πράκτορες που απολαμβάνουν ετησίως προμήθειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ .

·         Ανησυχούμε για τα ιλιγγιώδη ανείσπρακτα που τείνουν να μας καταπιούνε.

·         Ανείσπρακτα για τα οποία, παίρνουμε από τους πράκτορες μεταχρονολογημένες επιταγές που δεν ρευστοποιούνται στη λήξη τους και διαρκώς μετακυλίονται στο μέλλον ή ανείσπρακτα για τα οποία μας δίνουνε μεταχρονολογημένες επιταγές ΠΛΑΣΤΕΣ!!!!!

·         Ανησυχούμε για τη συστηματική διάλυση της Μηχανογράφησης που μόνο σκοπό είχε την επίτευξη του χάους για την αποφυγή ελέγχων.

·         Ανησυχούμε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση νέων συμβολαίων.

·         Ανησυχούμε για την ανακύκλωση (ακύρωση κι επανέκδοση) των εν ισχύει συμβολαίων στον Κλάδο Ατομικών που τη βαφτίζουνε νέα παραγωγή με ότι αυτό συνεπάγεται ( αμοιβές και bonus παραγωγικότητας).

·         Ανησυχούμε για την επιλεκτική μεταχείριση κάποιων παραγόντων του Agency και του πρακτοριακού δικτύου που ζημιώνει την εταιρία και καταλύει τον υγιή ανταγωνισμό.

·         Ανησυχούμε για τον εγκλωβισμό των εργαζομένων και την καταστρατήγηση της ΣΣΕ σε σχέση με τη δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασής τους, για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα υποκαταστήματα λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς και για την αθρόα πρόσληψη συμβούλων-φωστήρων απαξιώνοντας έτσι τους εργαζόμενους της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στη χώρα.
 
Κύριε Ταμβακάκη,

Πιστεύετε ότι, με όλα αυτά που συμβαίνουν, υλοποιούνται οι υποσχέσεις που μας δώσατε στην πρώτη μας συνάντηση, για μια βιώσιμη και αναπτυξιακή εταιρία ;

Αναγνωρίζουμε ότι είναι μικρό το διάστημα λειτουργίας της νέας Διοίκησης και δεν της αποδίδουμε ευθύνες για όλα τα παραπάνω που άλλοι είναι υπεύθυνοι και άλλοι φρόντισαν, με ιδιαίτερη σπουδή, για τη διάλυση της εταιρίας μας.

Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων κι επιλογών.

Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η καταστροφική πορεία της εταιρία μας, εδώ και τώρα.

Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας οριστικά όσα και όσους φροντίζουν για την απαξίωση, συρρίκνωση και διάλυση της εταιρίας μας.

Η Σ.Ε.