18 Οκτ 2010

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ

-




 
Δευτέρα ,18 Οκτωβρίου 2010

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν πλέον ως προς τη βούληση της διοίκησης της εταιρίας να καταστρώσει και να εφαρμόσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα βγάλει την Εθνική Ασφαλιστική από το αδιέξοδο και τη συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών.

Και τούτο διότι, αν και έχουν παρέλθει 7 μήνες από το διορισμό της, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής ούτε μία σαφή ένδειξη των προθέσεων της πως θα καταστήσει την εταιρία ανταγωνιστική, ικανή να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει η συγκυρία.

Η έλλειψη επιχειρησιακού σχεδίου έχει συντελέσει ήδη στη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στην εταιρία, το οποίο μάλιστα επιτείνει και η ακατανόητη εμμονή της διοίκησης να τηρεί ¨σιγήν ιχθύος¨ σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τα τεράστια σκάνδαλα των τελευταίων 5,5 ετών που ζημίωσαν την Εθνική Ασφαλιστική με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Όπως σε κάθε περίπτωση σκανδάλου, έτσι και εδώ το καθολικό αίτημα είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και βεβαίως η εταιρία να αποζημιωθεί.
Ωστόσο επειδή καμία διαδικασία στην διαλεύκανση των σκανδάλων δεν είναι μέχρι στιγμής αντιληπτή, είναι προφανές ότι η διοίκηση της εταιρίας οφείλει να τοποθετηθεί δημοσίως. Είτε εξηγώντας ποιος λόγος επιτάσσει την ατιμωρησία είτε, αν πράγματι δεν συμβαίνει αυτό, γνωστοποιώντας που βρίσκονται οι έρευνες που διέταξε, από ποιους διεξάγονται και πότε αναμένονται τα πορίσματα.

Θυμίζουμε ότι οι σκανδαλώδεις υποθέσεις είναι δεκάδες, με μεγαλύτερες μεταξύ αυτών τις εξής:
Την μετατροπή συμβολαίων από ελεύθερα σε κωδικούς πρακτόρων, με την "δωρεά" μεγάλων συμβολαίων κοινωφελών ιδρυμάτων σε συγγενείς κ "ημετέρους", την ανάληψη ετεροχρονισμένων ζημιών αστικής ευθύνης, τις "πυραμίδες", τις πλαστές επιταγές και τους διακανονισμούς ασφαλίστρων κλπ.
Επειδή ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός, η διοίκηση έχει την δυνατότητα προφανώς να ενημερωθεί από τον σύλλογο των εργαζομένων. Αρκεί φυσικά να το θέλει.

Η ΠΑΣΚΕ θεωρεί ότι αν η διοίκηση δεν αλλάξει "γραμμή πλεύσης", είναι θέμα χρόνου να επέλθει η απαξίωση της εταιρίας και μαζί τα νεοφιλελεύθερα σενάρια για πώληση της, όπως ακριβώς πριν από δύο χρόνια επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Μόνο που τότε όλα ήταν μεθοδευμένα , με την συμμετοχή στο σχέδιο και κορυφαίων υπηρεσιακών παραγόντων που παραμένουν και σήμερα ακριβώς στις ίδιες θέσεις.
Οι εργαζόμενοι ματαίωσαν τότε τα σχέδια και φυσικά το ίδιο θα κάνουν και πάλι στην περίπτωση που επανεμφανιστούν ως συνέπεια της σημερινής "ακινησίας "
Η Σ.Ε.