12 Δεκ 2001

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ Γ. ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΙ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ Γ. ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΙ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Συνάδελφοι,

Τους τελευταίους μήνες έχουμε στωικά υπομείνει τόσο την αλαζονεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που τεκμηριώνεται από τον πλήρη αποκλεισμό της μεγάλης παράταξης της ΠΑΣΚΕ από το Προεδρείο, την συμμετοχή της στις επιτροπές κ.λ.π., όσο και τις επανειλημμένες ύβρεις των ανεξάρτητων μελών, με αποκορύφωμα την τελευταία τους ανακοίνωση την οποία συνέταξαν σε κατάσταση πανικού.

Όμως εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια στωικότητα, νηφαλιότητα, ψυχραιμία, επιμονή και υπευθυνότητα, να λειτουργούμε στο ίδιο υψηλό επίπεδο αντιπαράθεσης και υποστήριξης των θέσεών μας. Δε θα κάνουμε χρήση της υβριστικής ορολογίας που συνίσταται σε όρους όπως "αστείο περιεχόμενο, τραγικές φιγούρες, νοθεία, cappuccino, διαστροφή, μοναξιά κ.α.".
Οι διατυπώσεις αυτές αποτελούν άναρθρες κραυγές πανικού, κενές περιεχομένου και χωρίς καμία ουσιαστική είδηση ή δέσμευση προς τους εργαζόμενους. Αποκαλύπτουν απλώς, το χαμηλό επίπεδο στο οποίο κινούνται και το οποίο δεν είναι ποτέ δυνατόν να λειτουργήσει προς όφελος των συναδέλφων.

Εμείς βέβαια, έχοντας βιώσει τις αρνητικές συνέπειες της λάσπης κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, θα αντιδρούμε κάθε φορά που τα ανεξάρτητα αυτά μέλη ή οποιαδήποτε άλλη παράταξη, μας συκοφαντεί και προσπαθεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους.

Σε ότι τώρα αφορά τη ΔΑΚΕ, μας προξενεί εντύπωση η καταστροφολογία που ακολουθεί στις ανακοινώσεις της, ότι τάχα στην Εταιρία δε δουλεύει τίποτα, διαφωνώντας με όλους και με όλα με την ίδια ένταση, από τις μεγάλες επιλογές της Διοίκησης μέχρι τις μικρομεταθέσεις. Φαίνεται ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα πόλωσης και έντασης, φαινόμενο που αποτελεί την πάγια και διαχρονική πολιτική της συντηρητικής παράταξης.
Συνεπικουρούμενοι δε από τους διασπαστές της ανεξάρτητης κίνησης, σπεύδουν να προεξοφλήσουν στους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, την άλωση της σημερινής Διοίκησης με την ευκαιρία της συγχώνευσης επειδή επιθυμούν ερείσματα στην εξουσία και προσπαθούν να τα αποκτήσουν, χρησιμοποιώντας την επικείμενη συγχώνευση ως σανίδα σωτηρίας.

Και πάνω στην ώρα ήρθε η παραίτηση της Σίας Κουτρίδου από το Προεδρείο του Συλλόγου να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο ήταν μία ωμή συναλλαγή της ΔΑΚΕ των ανεξάρτητων μελών και κυρίως των υποκινητών τους, που λειτούργησε στην κατεύθυνση διατήρησης των σκοτεινών διαδρόμων της συνδικαλιστικής εξουσίας.
Η Σία Κουτρίδου, κλέβοντας την ψήφο των συναδέλφων που την εμπιστεύθηκαν για θητεία 2 ετών και πιστή στις προδιαγραφές του σχεδίου της συναλλαγής που επεξεργάστηκαν οι συνεταίροι αυτομόλησε αφού προηγούμενα εξασφάλισε 3 χρόνια απαλλαγή στην ΟΑΣΕ και κατά συνέπεια, αυτόματη προαγωγή της εκτός επετηρίδας. Ταυτόχρονα έδωσε το πλεονέκτημα στη ΔΑΚΕ να είναι πλέον βέβαιη για την διατήρηση του Προεδρείου.

Επειδή όμως πρέπει να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μας και να αποκαταστήσουμε την άρρηκτη σχέση που πάντα υπήρχε μεταξύ της παράταξης και των εκπροσώπων της, ζητούμε για μία ακόμη φορά την παραίτηση του συνάδελφου Άγγελου Νικολάου, από εκπρόσωπο εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΤΑΠΕ, ο οποίος θα πρέπει να επιδείξει την ανάλογη ευθιξία που είχε δείξει παραιτούμενος από τον Σύλλογο ενώ ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ, πόσο μάλλον τώρα που δεν την εκπροσωπεί.

Επίσης ζητούμε την παραίτηση του συνάδελφου Νικήτα Γρηγόρη από εκπρόσωπο εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρίας διότι ενώ έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, ουδέποτε μας ενημέρωσε για θέματα των αρμοδιοτήτων του. Αντίθετα, συντάχθηκε με τους διασπαστές στις εκλογές του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας, παρά την απόφαση της ολομέλειας της ΠΑΣΚΕ.

Συνάδελφοι,

Η ΠΑΣΚΕ απαλλαγμένη από τα βάρη του αναχρονισμού θα επαναφέρει την ενασχόληση με τα κοινά, στα επίπεδα της αξιοπρέπειας και της συνδικαλιστικής δεοντολογίας.
Σε ότι αφορά τη συγχώνευση, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις πηγές πληροφόρησης, επαγρυπνά και αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με σοβαρότητα, εγρήγορση και υπευθυνότητα. Δεσμεύεται δε ότι θ' αγωνιστεί, με ότι μέσα διαθέτει, έτσι ώστε να μη θιχτούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να κλείσουμε αυτή την ανακοίνωση με αισιοδοξία και να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι ξεκίνησαν επιτέλους οι εκσκαφές και αντιστηρίξεις για την ανέγερση του νέου κτιριακού συγκροτήματος της εταιρίας μας. Ένα έργο πνοής το οποίο για μία 10ετία παρέμενε στα χαρτιά.


Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.