02 Ιαν 2002

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εν όψει της νέας χρονιάς θα θέλαμε να πούμε δύο λόγια για τη χρονιά που πέρασε και να εκφράσουμε τις ευχές μας γι' αυτήν που έρχεται.
Το 2001 αποτέλεσε σταθμό στη διαμόρφωση της συνδικαλιστικής μας δράσης και μας έδωσε την ευκαιρία ν' απαλλαγούμε απ' όλα αυτά που δηλητηρίαζαν, τα τελευταία χρόνια, την ελεύθερη αγωνιστική μας σκέψη.

Υποστήκαμε το ψυχικό κόστος μιας επιβεβλημένης σύγκρουσης και μιας σφοδρής ενδοπαραταξιακής διαμάχης. Βγήκαμε όμως νικητές στη συνείδησή μας αλλά κυρίως στη συνείδηση όλων αυτών που μας στήριξαν και μαζί με μας, στήριξαν τις αξίες και τις αρετές της συναδελφικής αλληλεγγύης. Μας στηρίξατε όλοι εσείς που γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο συνδικαλιστής που αναπτύσσει προσωπική πελατεία, για να μπορεί έτσι να στηρίζει τα προσωπικά του συμφέροντα.

Τα φαινόμενα όμως αυτά τα απομονώσαμε και τα απομακρύναμε ανεπιστρεπτί, για να μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να διαμορφώνουμε από κοινού αγνούς και γνήσιους αγώνες, σαν κι αυτούς που μας έδωσαν όλα αυτά που έχουμε κατακτήσει έως σήμερα. Απομονώσαμε και απομακρύναμε όλους αυτούς που τόσο βάναυσα παραβίασαν και καταπάτησαν τους κανόνες συνδικαλιστικής δεοντολογίας που παραδοσιακά διέπουν τη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη. Απορρίψαμε οριστικά, αυτούς που λατρεύουν τη συναλλαγή και μισούν τη διαφάνεια.
 
Συνάδελφοι,
Στο 2002 θα κυριαρχήσει η απορρόφηση της ALPHA Ασφαλιστικής. Πέρα από τις υπόλοιπες διεκδικήσεις, εμείς θα παλέψουμε για τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων της διευρυμένης εταιρίας. Θα παλέψουμε με τα ερείσματα που διαθέτουμε σε όλες τις συνδικαλιστικές βαθμίδες, αφήνοντας αυτούς που απατώνται ότι μπορούν να μας απομονώσουν από τις εξελίξεις, στο περιθώριο της αλαζονείας, της αυτοκατανάλωσης και της μεμψιμοιρίας.
Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι, η αίγλη, η κουλτούρα, η ορμή και η δυναμική της ΠΑΣΚΕ συγκροτούν μια δύναμη που δεν πτοείται, ούτε από συνασπισμούς ιδιοτέλειας ούτε από μηχανισμούς αδιαφάνειας και σκότους. Αντίπαλός μας είναι μόνο ο εαυτός μας.

Για αυτό συνάδελφοι, σας ευχόμαστε χαρούμενο, ευτυχισμένο και παραγωγικό το νέο έτος 2002, το οποίο ατενίζουμε με αισιοδοξία και το οποίο σας βεβαιούμε ότι θα εξελιχτεί πολύ θετικά για την εργασιακή μας ζωή και την οικογενειακή μας ισορροπία.
Συναδελφικά,
Η Συντονιστική Επιτροπή