13 Σεπ 2011

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ

13 -9- 2011

Νέες αντιλήψεις για την δημοκρατική εκπροσώπηση εισάγονται από σήμερα στο σύλλογο μας, αφού με παρασκηνιακή συμφωνία των παρατάξεων της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας και της ΔΑΚΕ η πλειοψηφούσα στις τελευταίες εκλογές ΠΑΣΚΕ βρέθηκε εκτός προεδρείου!!

Οι νέες αυτές αντιλήψεις , πέρα από την αλλοίωση ουσιαστικά της βούλησης των εργαζομένων όπως αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα, καθοσιώνουν επίσης το ψέμα ως στοιχείο ενημέρωσης,
Η πρώτη ήδη ανακοίνωση του προεδρείου που προέκυψε από τη συναλλαγή του παρασκηνίου, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ως προς αυτό αφού επικαλείται <<λειτουργικούς λόγους>> για την <<ανασύνθεση του προεδρείου>>. Και τούτο, διότι αφενός δεν υπήρξε <<ανασύνθεση>> αλλά αποκλεισμός της πλειοψηφικής δύναμης και αφετέρου οι υποτιθέμενοι <<λειτουργικοί λόγοι>> δεν είναι παρά ένα κατά συνθήκη ψεύδος.

Τα γεγονότα λοιπόν έχουν ως εξής.

Στο Δ.Σ της εταιρίας συμμετείχαν δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων και συγκεκριμένα ο Πέτρος Τόγιας και Γιάννης Πετσαλάκης. Η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε την μείωση των μελών του από 13 σε 9. Για τον λόγο αυτό απέστειλε επιστολή για μία εκπροσώπηση από πλευράς των εργαζομένων. Η απάντηση μας ήταν αρνητική αφού υπήρχε παραβίαση συλλογικής σύμβασης εργασίας και για τον λόγο αυτό την καταγγείλαμε. Στην γενική συνέλευση της εταιρίας η διοίκηση μείωσε τα μέλη του ΔΣ σε 9 και όρισε ως εκπρόσωπο των εργαζομένων τον πρόεδρο του συλλόγου.

Στο χθεσινό ΔΣ του συλλόγου οι παρατάξεις της ΡΠ και της ΔΑΚΕ ζήτησαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Πέτρο Τόγια να παραστεί στο ΔΣ της εταιρίας και να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

-να μην αναγνωρίσει το ΔΣ Της εταιρίας.
-να παραμένει στη συνεδρίαση χωρίς να συμμετέχει.
-να υποβάλλει μηνύσεις ώστε να μπλοκάρει τις αποφάσεις του ΔΣ.

Η ΠΑΣΚΕ επειδή δεν θέλει να πάρει διαζύγιο με την λογική και την αξιοπρέπεια αρνήθηκε να υιοθετήσει την σούπερ επαναστατική θέση των δύο συμμάχων (ΡΠ και ΔΑΚΕ), οι οποίοι προχώρησαν και στην ανασύνθεση του προεδρείου.

Η ΠΑΣΚΕ δεν θα περιμένει στην γωνία για να εγκαλέσει τους δύο εταίρους -συμμάχους αν δεν προχωρήσουν στις μηνύσεις. Απεναντίας μάλιστα, τους καλεί να μην το κάνουν ώστε να μη γίνει μαζί με αυτούς καταγέλαστος και ο σύλλογος μας.

Ωστόσο, θα συνεχίσει να είναι παρούσα με τα πέντε μέλη της στο Δ.Σ ελέγχοντας και δημοσιοποιώντας κάθε απόπειρα ποδηγέτησης του συλλόγου και πρόσδεσης του σε προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα.
Η Σ.Ε.