29 Σεπ 2011

Απάντηση για τις εκλογές

 



29 -9- 2011
Συνάδελφοι,

Το νέο προεδρείο του συλλόγου που έχει προκύψει από παρασκηνιακή συναλλαγή, κακοποιώντας χωρίς αναστολές όχι μόνο τις συνδικαλιστικές παραδόσεις αλλά και κάθε έννοια δημοκρατίας, κακοποιεί πλέον και την αλήθεια. Και τούτο διότι αποκρύπτει στην χθεσινή ανακοίνωση του ότι η προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρίας ήταν απόφαση κατά πλειοψηφία. Υπερψήφισαν δηλαδή μόνο οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και Ρ.Π. ενώ η ΠΑΣΚΕ μειοψήφησε…

Ωστόσο το προεδρείο προτιμά να το αποσιωπήσει προκειμένου να αποφύγει τα δύσκολα. Εξηγούμαστε :

Η απόφαση της ΠΑΣΚΕ να καταψηφίσει εδράζεται σε ένα απλό λόγο που το προεδρείο της συναλλαγής υποκρίνεται ότι τον ξεχνά. Ποιος είναι αυτός; το ότι οι δύο παρατάξεις δεν αναγνωρίζουν το Δ.Σ. της εταιρίας με την νέα του σύνθεση και είχαν καταλήξει στη θέση για υποβολή μηνύσεων με σκοπό να μπλοκάρουν τις αποφάσεις του. Άλλωστε αυτό ήταν και το πρόσχημα της πραξικοπηματικής εκπαραθύρωσης της ΠΑΣΚΕ από το Προεδρείο, καθώς η παράταξη μας αρνήθηκε να παίξει παιχνίδια επαναστατικών υποτίθεται εντυπώσεων.

Εμείς τους είχαμε επισημάνει ότι η θέση αυτή είναι γελοία και να μην κινηθούν σε μία τέτοια κατεύθυνση γιατί εξευτελίζουν τον σύλλογο. Το επαναλαμβάνουμε και τώρα. Ωστόσο αυτό δεν απαλλάσσει τις δύο παρατάξεις από την υποχρέωση να εξηγήσουν στους εργαζόμενους με σαφήνεια το σχέδιο τους.

Θα εκλέξουν δύο εκπροσώπους χάριν παιδιάς ή μήπως είναι μία προσχηματική εκλογική διαδικασία για να δικαιολογήσουν την αντιδημοκρατική ενέργεια τους;

Για τη ΠΑΣΚΕ είναι αυτονόητη η υποχρέωση της: δεν θα νομιμοποιήσει την γελοιότητα , δεν θα συναινέσει σε πρακτικές συγκάλυψης της εκτροπής, γι αυτό και δεν θα πάρει μέρος στην παρωδία εκλογών που αποφάσισαν οι δύο συνεταίροι.

Τέλος, τους προειδοποιούμε ότι τυχόν σχέδια τους για ποδηγέτηση του συλλόγου μέσω της επαναφοράς του κοινού ψηφοδελτίου είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό.

Σ.Ε.