24 Νοε 2011

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ

Συνάδελφοι,
23-11-2011

Οι προσδοκίες ότι επιτέλους η Εθνική Ασφαλιστική θα κινηθεί με όραμα αναπτυξιακό, επίγνωση της κοινωνικής αποστολής της και σεβασμό στο ανθρώπινο δυναμικό της, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται.

Κρίσιμοι τομείς της εταιρίας, που αποτελούν την <<αιχμή του δόρατος >> στην αναπτυξιακή προοπτική, υπολειτουργούν ή αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, νευραλγικές διευθύνσεις ατονούν, κόντρα σε κάθε λογική και κόντρα στις ανάγκες της εταιρίας.

Το κλίμα αυτό επιβαρύνεται και από την προσπάθεια της διοίκησης - σωστή κατά την γνώμη μας - για διαφάνεια και απονομή δικαιοσύνης σε όσους εμπλέκονται στα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν.
Προσπάθεια όμως που αποθαρρύνει τους εργαζόμενους αφού κλονίζει τις σχέσεις καλής συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων οι οποίες πρέπει να επαναπροσδιοριστούν πάνω σε νέα βάση αυτοματοποιημένων διαδικασιών με τακτικούς ελέγχους.

Επιπλέον ανησυχία επικρατεί και στους εργαζόμενους των υποκαταστημάτων της περιφέρειας που παρακολουθούν τη συγκέντρωση εργασιών στις κεντρικές υπηρεσίες χωρίς να τους έχει ανακοινωθεί ακόμη το αντικείμενο της εργασίας τους.

Άραγε γιατί η διοίκηση της εταιρίας δεν αξιοποιεί το προσωπικό των υποκαταστημάτων με γνώμονα την κατάρτιση ενός πελατοκεντρικού κι ευέλικτου μοντέλου λειτουργίας που θα εισάγει τομές στη σχέση της με τον πελάτη όπως ακριβώς αρμόζει σε μια εταιρία δεσπόζουσα στο χώρο της ;

Η διαλεύκανση των σκανδάλων και η περιστολή των λειτουργικών εξόδων δεν είναι από μόνες τους ικανές να θέσουν την εταιρία σε τροχιά ανάπτυξης και να την καταστήσουν ανταγωνιστική στην ασφαλιστική αγορά, χρειάζεται και ανάπτυξη, αλλά προ πάντων όραμα. Μα πάνω απ' όλα σεβασμό στους ανθρώπους της.

Η ΠΑΣΚΕ πιστεύει σθεναρά ότι αν η διοίκηση δεν αλλάξει γραμμή πλεύσης αλλά συνεχίσει να εμπιστεύεται νεοφερμένους, καλοπληρωμένους συμβούλους χωρίς εταιρική κουλτούρα και ουσιαστικές γνώσεις, που τη διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς, είναι θέμα χρόνου να επέλθει η απαξίωση της εταιρίας.

Η Σ.Ε