26 Ιουλ 2012

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Εταιρίας

Αθήνα 26-7-2012

Κύριε Πρόεδρε,

Αναλαμβάνετε την διοίκηση της εταιρίας σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία αφενός μεν λόγω της οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας αφετέρου δε λόγω της αδυναμίας της διοίκησης να αντιδράσει αποτελεσματικά στην κρίση.

Κρίσιμοι τομείς της εταιρίας, που αποτελούν την ¨αιχμή του δόρατος ¨ στην αναπτυξιακή προοπτική, υπολειτουργούν ή αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, νευραλγικές διευθύνσεις ατονούν, κόντρα σε κάθε λογική και κόντρα στις ανάγκες της εταιρίας.

Ο μη εκσυγχρονισμός της Μηχανογράφησης, η διόγκωση της γραφειοκρατίας, οι αναποτελεσματικές διαδικασίες, η μη αντιμετώπιση των ζημιογόνων προϊόντων και η έλλειψη νέων είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Σε κάποιο βαθμό αυτό ήταν αναπόφευκτο να συμβεί αφού καλοπληρωμένοι σύμβουλοι χωρίς εταιρική κουλτούρα και ουσιαστικές γνώσεις με μερίδιο ευθύνης στην αρνητική διαχείριση εξακολουθούν να παραμένουν ''παράγοντες'' της εταιρίας.

Η διαλεύκανση των σκανδάλων, δυστυχώς μόνο για τους εργαζόμενους, και η περιστολή των λειτουργικών εξόδων δεν ήταν από μόνες τους ικανές να θέσουν την εταιρία σε τροχιά ανάπτυξης και να την καταστήσουν ανταγωνιστική στην ασφαλιστική αγορά.

Απεναντίας διαμόρφωσε σταδιακά κλίμα απαξίωσης και διάλυσης που αποθάρρυνε τους εργαζόμενους και ακύρωσε κάθε δημιουργική προσπάθεια.

Επιπλέον ανησυχία επικρατεί και στους εργαζόμενους των υποκαταστημάτων της περιφέρειας που παρακολουθούν τη συγκέντρωση εργασιών στις κεντρικές υπηρεσίες χωρίς να τους έχει ανακοινωθεί ακόμη το αντικείμενο της εργασίας τους.

Για τους συνάδελφους μας στην ΕΤΕ τα πράγματα δυσκολεύουν λόγω των επικείμενων συγχωνεύσεων των τραπεζών που τους κάνει να νοιώθουν εργασιακή ανασφάλεια.

Τέλος η διάρρηξη των σχέσεων με τους συνεργάτες μας και η απαξίωση του δικτύου Πωλήσεων ανέκοψαν κάθε προοπτική ανάπτυξης της εταιρίας μας.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι επιτακτική ανάγκη, σήμερα κιόλας, να πάρετε όλα εκείνα τα μέτρα που θα βγάλουν την εταιρία από το τέλμα και την απαξίωση.

Προσδοκούμε από Εσάς ότι επιτέλους η Εθνική Ασφαλιστική θα κινηθεί με όραμα αναπτυξιακό, επίγνωση της κοινωνικής αποστολής της και σεβασμό στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ευσυνείδητοι, έχουν φιλότιμο και δυνατότητες και έχουν πλήρη αντίληψη για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο μας.

Πρέπει να κάνετε το πρώτο βήμα, έστω και τώρα, για την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και προοπτική της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 
Η Σ.Ε.