29 Σεπ 2003

Εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Οι εκλογές για το Δ.Σ. του Συλλόγου την ΟΑΣΕ και το ΕΚΑ τελείωσαν. Πριν σπεύσουν όλοι να δηλώσουν νικητές όπως στις φοιτητικές εκλογές η παράταξη μας βγάζει τα συμπεράσματα της για το αποτέλεσμα και τα βάζει στην κρίση των συναδέλφων.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Στις εκλογές ψήφισαν 1236 έναντι 1282 το 2001 και πήραν για το Δ.Σ.:

2001
ΠΑΣΚΕ
Κοινό ψηφοδέλτιο

Στο νέο Δ.Σ. η ΠΑΣΚΕ κερδίζει μία έδρα την οποία χάνει το Κοινό.

Η αύξηση της δύναμης της παράταξης μας οφείλεται στην συσπείρωση των μελών μας και στο ότι όλοι οι συνάδελφοι αντιδρούν πια στην διαπίστωση, ότι με κάθε τρόπο το Κοινό προσπαθεί να περιθωριοποιήσει μία παράταξη όπως είναι η ΠΑΣΚΕ που έχει βαθιές ρίζες στον εργασιακό μας χώρο. Και γι αυτό τους ευχαριστούμε από βάθος καρδιάς.
Αποκλεισμένη από τις εξελίξεις στον Σύλλογο για μία διετία με μία απαλλαγή μόνο, για να εμποδιστεί η δράση της, έδωσε μία άνιση μάχη την οποία έφερε σε πέρας με αξιοπρέπεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Μετά από μία ολόκληρη εικοσαετία οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. έφτασαν στο μικρότερο δυνατό αριθμό. Με άλλα λόγια οι συνδικαλιστές που δηλώνουν ότι ανήκουν πολιτικά στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο είναι 10 έναντι 3 της ΔΑΚΕ.
Αυτό είναι μία σημαντική επιτυχία που δείχνει τις πολιτικοσυνδικαλιστικές προτιμήσεις των εργαζομένων της εταιρίας και μία αποτυχία του Αρχιτέκτονα του Κοινού συν Σπ. Λευτεριώτη που στην προσπάθεια του να καταργήσει τις παρατάξεις ( όπως το κόμμα του κάποτε κατάργησε την πάλη των τάξεων) τελικά διέλυσε την ΔΑΚΕ.

Στις επόμενες μέρες το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει για να ορίσει το Προεδρείο για την προσεχή τριετία. Η παράταξη μας με βάση το πρόγραμμα της απλώνει χέρι συνεργασίας και θα σας ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Υ.Γ.
Το παλιό γνώριμο πρόσωπο της Δεξιάς το είδαμε στους πρωτοφανείς τραμπουκισμούς του Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής συν. Κυριαζή, ο οποίος προπηλάκισε τον εκπρόσωπο μας γιατί παρέμεινε στον χώρο της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων όπως είχε δικαίωμα.
Η προκλητική αυτή συμπεριφορά ανάγκασε την δικαστικό αντιπρόσωπο να απειλήσει τον συν. Κυριαζή με παρέμβαση Εισαγγελέα.
Και μη χειρότερα…...

Σ.Ε.