07 Οκτ 2003

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου άρχισε με τις χειρότερες προϋποθέσεις.
Η πλειοψηφία, με μια αλαζονική στάση και με συνοπτικές διαδικασίες, απέρριψε την πρόταση της παράταξής μας για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο (ύστερα απ' αυτή τη συμπεριφορά το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ σ. Πέτρος Μήτσουρας δεν έχει πια κανένα νόημα να παραμένει Γενικός Γραμματέας στο Εργασιακό Συμβούλιο, συνεργαζόμενος με αυτούς που στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αρνούνται τη συνεργασία και παραιτείται απ' αυτή τη θέση).
Η παράταξη του "ΚΟΙΝΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ" που θα ένωνε τους εργαζόμενους προεκλογικά, απέδειξε με τη συμπεριφορά της ότι αντιμετωπίζει την ΠΑΣΚΕ και το 37% των εργαζομένων σαν μιάσματα.
Πάντως, θα πρέπει ν' αναγνωρίσουμε στον αρχιτέκτονα του Κοινού σ. Λευθεριώτη συνέπεια σ' αυτά που έλεγε προεκλογικά, ότι η ΠΑΣΚΕ ή θα ενσωματωθεί στο Κοινό ή θα είναι εκτός Προεδρείου.
Όμως, οι εργαζόμενοι της Εταιρίας τιμώρησαν την αλαζονεία και την εμπάθεια του σ. Λευθεριώτη, ο οποίος από  619 ψήφους το 2001 βρέθηκε στις 430 το 2003, δηλ. 40% λιγότερους σταυρούς.
Το ίδιο συμβαίνει με όλους τους συνεταίρους του Κοινού (40% έως και 55% λιγότεροι σταυροί).
Για πρώτη φορά στα χρονικά της εταιρίας υπήρξε μια πρωτοφανής πρεμούρα να παραιτηθούν, πριν καν συγκληθούν τα όργανα, εκλεγμένοι συνδικαλιστές για να βγουν επιλαχόντες.  Δηλαδή αυτό που έλεγε το Κοινό, ότι μέσα από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο διαλέγεις τους καταλληλότερους, ήταν μια ψεύτικη υπόσχεση, διότι ψήφισαν οι εργαζόμενοι την κα Κουτρίδου και τους προέκυψε ο σ. Κωνσταντάτος, τον κ. Ντίνα στην ΟΑΣΕ και τους προέκυψε ο σ. Φραγκούλης.
Χοντρό δούλεμα για τους εργαζόμενους, αλλά απαραίτητο για να κρατηθούν τα χοντρά συμφέροντα που ενώνουν τους επικεφαλής του Κοινού (επιδόματα γαρ).
Προσπάθησαν, μάλιστα, ν' αποφύγουν την ξεφτίλα αυτή επιχειρώντας ακόμα και αλλοίωση των σταυρών του ψηφοδελτίου τους, γεγονός που οδήγησε την ΠΑΣΚΕ για πρώτη φορά τα τελευταία 23 χρόνια να προσφύγει κατά του κύρους των εκλογών.

Υ.Γ. :  Ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής μας θύμισε τα νιάτα του (περίοδος 1989-1993) που οι υπάλληλοι της εταιρίας θυμούνται καλά.
Τον ενόχλησε η λέξη "τραμπουκισμός".  Ας βρει μια καλλίτερη που να ταιριάζει στις ύβρεις και τις απειλές που εξαπέλυσε κατά μελών της εφορευτικής και μάλιστα γυναικών.

Η  Σ.Ε.