15 Ιουλ 2005

Ανακοίνωση για τις προσλήψεις

Δόθηκαν στην επικαιρότητα οι όροι της διακήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη 110 νέων υπαλλήλων στην εταιρία μας.

Η Διοίκηση με τους όρους αυτούς προσπαθεί να διασφαλίσει την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία και την ίση μεταχείριση μεταξύ των διαγωνιζομένων και κατ' επέκταση να παρέχει μια μικρή βοήθεια στα παιδιά των συναδέλφων μέσω  της  μοριοδότησης της προϋπηρεσίας, μετά το ναυάγιο για την απευθείας πρόσληψη αυτών.

Πως όμως διασφαλίζεται η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η αντικειμενικότητα όταν:
  • Η ύλη  για τον διαγωνισμό η οποία εδόθη  στους διαγωνιζόμενους  είναι τόσο μεγάλη για τόσο μικρό χρονικό διάστημα;
  • Δε δημιουργεί τεράστιες ανισότητες η πολύ εξειδικευμένη και ανώτατου  επιπέδου ύλη του διαγωνισμού όταν συμμετέχουν ταυτόχρονα απόφοιτοι Λυκείου, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή και μεταπτυχιακού επιπέδου;
  • Πως διασφαλίζεται η διαφάνεια του διαγωνισμού για τα αποτελέσματα όταν ο διαγωνιζόμενος δεν έχει το δικαίωμα της επανεξέτασης των γραπτών του;
  • Διασφαλίζεται η αξιοπιστία και η εχεμύθεια των θεμάτων τη στιγμή που αυτά θα προσδιοριστούν πολύ πριν από την ημέρα της εξέτασης και όχι την ημέρα της διενέργειας του διαγωνισμού, όπως γίνεται σε όλες τις εταιρίες;
  • Πώς η Διοίκηση αλήθεια βοηθά τά παιδιά των συναδέλφων
Ø      Όταν μέσω της εταιρίας action plan  έχουν προσληφθεί όχι μόνο παιδιά συναδέλφων τη στιγμή που η σχετική θητεία μοριοδοτείται;
Ø      Όταν τις τελευταίες μέρες υπήρξε αθρόα προσέλευση μέσω Action Plan σε όλη την Ελλάδα  <<δικών μας>> παιδιών για μοριοδότηση;
Ø      Όταν παιδιά συναδέλφων δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα από την εταιρία και χάθηκε γι'αυτούς η μοριοδότηση;

Τα ερωτήματα πολλά, έχουν ήδη τεθεί στη Διοίκηση χωρίς να μέχρι σήμερα να έχει δοθεί απάντηση.
Η διαφάνεια και η αξιοκρατία πρέπει να προδιαγράφονται στους όρους διακήρυξης και να τηρούνται οι διαδικασίες.
Οι  πρόσφατες προσλήψεις στην εταιρία μας, των γραμματέων από τα γραφεία παραγωγής,
ορίστηκε να γίνουν με κριτήριο την αρχαιότητα. Δυστυχώς όμως προσελήφθησαν άτομα που είχαν μικρή έως ανύπαρκτη προϋπηρεσία κι έμειναν έξω αυτές που είχαν σημαντική προϋπηρεσία.
Τα αποτελέσματα και τα άτομα που θα προσληφθούν θα κρίνουν τα γραφόμενά μας.
Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

Η   Σ.Ε
Υ.Γ.
Για την αδικία που έγινε στους συναδέλφους που προήχθησαν στις  πρόσφατες προαγωγές, για Εντεταλμένους και Υποδιευθυντές από 1-1-2005 εκτός ενός ο οποίος προήχθη από 1-1-2004, με τις αντίστοιχες οικονομικές συνέπειες κ.λ.π, θα επανέλθουμε.