13 Μαρ 2006

Αλαζονικές συμπεριφορές

Η Διοίκηση με σεμνότητα και ταπεινότητα αλλά και με αλαζονικό ρεβανσισμό συνεχίζει την προώθηση των δικών της παιδιών, απαξιώνοντας τους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη και την ίση μεταχείριση να απομακρύνεται με γρήγορους ρυθμούς.
Το πρόβλημα όμως γίνεται σοβαρότερο γιατί πολλά στελέχη, από τα δικά της γαλάζια παιδιά, συμπεριφέρονται αυταρχικά, αλαζονικά, δεν σέβονται τους θεσμούς, την ιεραρχία και τον χώρο της εργασίας μηδενίζοντας και προσβάλλοντας την προσωπικότητα των συναδέλφων τους.
Δημιουργούν δικά τους τσιφλίκια, απειλούν και μεταθέτουν υπαλλήλους που δεν συμπαθούν ή κάνουν καλά την δουλειά τους. Οδηγούν έτσι ικανούς υπαλλήλους, με υγιή και εποικοδομητική αντίληψη στην αδρανοποίηση και την απομόνωση.
Η πίεση, το άγχος και η ανασφάλεια των εργαζομένων έχουν δημιουργήσει καταστάσεις αφόρητες.
Πρέπει να καταλάβετε, κύριοι της Διοίκησης, ότι η εταιρία δεν ανήκει σε σας και σε αυτούς που προάγετε χωρίς τυπικά και ουσιαστικά προσόντα αλλά με μόνο κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα. Η εταιρία ανήκει σε όλους μας
Οι εργαζόμενοι έχουν επενδύσει στην εταιρία μας την οικογενειακή τους υπόσταση και τα όνειρα των παιδιών τους . Έχουν επενδύσει το κοινωνικό και οικονομικό τους μέλλον.
Χρειάζονται αξιοπρέπεια, σεβασμό και όχι αυταρχισμό.
Δεν θα επιτρέψουμε η εταιρία να γίνει <<καφενείο>> η πεδίο δράσεως όπου ο καθένας θα συμπεριφέρεται ανάλογα με τον ψυχισμό του.
Κύριοι της Διοίκησης ,αν πράγματι σέβεστε τους εργαζόμενους ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ.
Η παράταξη μας την επόμενη φορά , όταν γίνει νέα καταγγελία, θα αναφέρει τα ονόματα αυτών που συμπεριφέρονται αυταρχικά και αλαζονικά και αυτών που τους πατρονάρουν.

Η Σ.Ε.

Υ.Γ. Σχετικά με την εθελουσία έξοδο δύο επισημάνσεις:
  • Η Διοίκηση μέχρι σήμερα, δεν έχει καταθέσει κανένα σχέδιο για εθελουσία έξοδο προς συζήτηση και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε.
  • Το κοινό ψηφοδέλτιο να αντιμετωπίσει το θέμα με σοβαρότητα και σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου όταν τεθεί το σχέδιο από την Διοίκηση. Να σταματήσουν να ανταλλάσσουν ανακοινώσεις μεταξύ τους για εσωτερική κατανάλωση, και μάλιστα εκ διαμέτρου αντίθετες, γιατί το μόνο που δημιουργούν είναι σύγχυση στους εργαζόμενους.