30 Οκτ 2006

Ανακοίνωση για τις εκλογές

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στα συλλογικά όργανα της Εταιρίας μας ολοκληρώθηκαν. Οι εργαζόμενοι έδωσαν με την ψήφο τους την πιο ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που παρασκηνιακά μεθόδευαν την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό της ΠΑΣΚΕ από τα συλλογικά όργανα.
Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της Εταιρείας μας έχουν και φωνή και άποψη. Oι υποτιθέμενα πολυδύναμες εμφανίσεις των υποψηφίων του Κοινού Ψηφοδελτίου και η παροχολογία δεν στάθηκαν αρκετές για να τους παραπλανήσουν.
Η παράταξη μας ευχαριστεί όλους εσάς που αγνοώντας τις όποιες πιέσεις, μας ενισχύσατε και μας βοηθήσατε να αυξήσουμε τη δυναμική μας απέναντι σε ένα επιφανειακά ισχυρό ψηφοδέλτιο στο οποίο μετείχαν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία, Ενιαία-ΕΣΑΚ και η Ανεξάρτητη Κίνηση Μελών.
Δεσμευόμαστε ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.
Αναφορικά με τη συμμετοχή της παράταξης μας στο Δ.Σ του Συλλόγου, σας ενημερώνουμε ότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την ανάδειξη Προεδρείου, το Κοινό Ψηφοδέλτιο μας πρότεινε τη θέση του ΄Β Αντιπροέδρου και αυτή του Αναπληρωτή Γραμματέα.
Η ΠΑΣΚΕ, εμμένοντας στην προεκλογική της θέση για αντιπροσωπευτικό- αναλογικό προεδρείο και τονίζοντας τον συσχετισμό των εδρών του εκλογικού αποτελέσματος ( ΔΑΚΕ 4, ΠΑΣΚΕ 4, Ρ.Π 2, ΑΝΕΞ.ΚΙΝΗΣΗ 3), αντιπρότεινε τη θέση του Γραμματέα ή του Ά Αντιπροέδρου. Ωστόσο, το Κοινό Ψηφοδέλτιο επέδειξε αδιαλλαξία καταργώντας επί της ουσίας την ενότητα.

Ακολούθως, η παράταξη μας, λαμβάνοντας υπόψη
·        τη δεινή κατάσταση στην οποία κινδυνεύει να περιέλθει το ασφαλιστικό και εργασιακό μας μέλλον.
·        το γεγονός ότι η συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ στο Προεδρείο συνεπικουρεί την ενημέρωση των εργαζομένων.
·        την υλοποίηση το προεκλογικού μας αιτήματος για επίλυση των ζητημάτων μέσω ενός ισχυρού Συλλόγου.
απεδέχθη την πρόταση του Κοινού Ψηφοδελτίου αφού όμως προηγουμένως πέτυχε τη ρητή δέσμευση όλων των παρατάξεων ότι ο ρόλος του ΄Β Αντιπροέδρου αναβαθμίζεται. Πρακτικά, ο ΄Β Αντιπρόεδρος θα συμμετέχει στο εξής σε κάθε μορφή εκπροσώπησης του Συλλόγου, είτε πρόκειται για ενημέρωση-επαφές με τη Διοίκηση, είτε για διαπραγματευτικές ομάδες ή ομάδες εργασίας.

Η παράταξη μας δεσμεύεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αντιπροσωπευτικός ρόλος της ΠΑΣΚΕ υποσκελίζεται ή αγνοείται, τότε αυτομάτως θα τεθούμε εκτός προεδρείου και αυτοδικαίως θα άρουμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτό.

Η λύση του Ομαδικού μας Συμβολαίου, το χωροταξικό, η πρόσληψη συμβούλων, η καταβολή bonus, το κλείσιμο των υποκαταστημάτων, θα είναι τα θέματα για τα οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά ότι θα μας απασχολήσουν και θα τεθούν στην κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου δοκιμάζοντας στην πράξη την βούληση για ενότητα.
Η ΠΑΣΚΕ, πιο δυνατή και πιο συνειδητοποιημένη από ποτέ, συνεχίζει τον αγώνα της στον δρόμο που εσείς της υποδείξατε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας.
Γνώμονας στη δράση μας παραμένει πάντα η διαφύλαξη και διεύρυνση των εργασιακών μας κεκτημένων.
Στόχος μας η υλοποίηση του οράματος για ένα εργασιακό περιβάλλον σύγχρονο, αναπτυξιακό- με αλληλεγγύη- δικαιοσύνη- ίσες ευκαιρίες- μα πάνω από όλα ανθρώπινο.

Η Σ.Ε.