29 Μάι 2007

Ομαδικό: Αποφάσεις για μας χωρίς εμάς

Συνάδελφοι ,

Οι αποφάσεις express που πάρθηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ( 16-05-2007 ) , σχετικά με την πορεία του ομαδικού μας συμβολαίου και με ΑΠΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΆΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ( κλειστή ομάδα εργαζομένων που ασφαλίζονται στο 2361/4 ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ) είναι θολές και αποτελούν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς .

Με δεδομένα ,
-      Την ελλιπή ενημέρωση των εργαζομένων
-      Την, από μέρους των εκλεγμένων του κοινού ψηφοδελτίου , αγνόηση των γνωμοδοτήσεων γιατί άραγε ? που όμως διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του ομαδικού μας .
-      Την προσπάθεια , χρησιμοποίησης των νέων συναδέλφων μας ( καλύπτονται από διαφορετικό ομαδικό συμβόλαιο το 3002 ) αλλά και κάποιων παιδιών της action plan που ενώ δεν υπέγραψαν ψήφισαν !!!!

Συνεπάγεται από τα πιο πάνω ότι στην Γενική Συνέλευση της 16-05-2007 , ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ Η ΓΝΗΣΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ .
Ως εκ τούτου δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας , η οποία ενέχει την μορφή ΕΝΣΤΑΣΗΣ για τα όσα συνέβησαν στην Γενική Συνέλευση .
Επισημαίνουμε δε , ότι η παράταξη μας δήλωσε προς την Γενική Συνέλευση ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ , ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙ ΤΟ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΟ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε ΤΟΥ 2005 .

Πριν όμως αναφερθούμε αναλυτικότερα στην επιχειρούμενη αλλοίωση της Σ.Σ.Ε του 2005 , οφείλουμε να απαντήσουμε στην άκρατη κινδυνολογία που δέχτηκαν τα εκλεγμένα μέλη της ΠΑΣΚΕ , από πλευράς του Κοινού Ψηφοδελτίου .

1. Δεν είμαστε Δικομανής , Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν ,Δεν παίζουμε και Δεν θέτουμε σε κίνδυνο τις κατακτήσεις μας .

Εδώ θέλουμε να δηλώσουμε για άλλη μία φορά ότι το ομαδικό μας συμβόλαιο Δεν πωλειται , Δεν παζαρευεται , Δεν κομματικοποιειται .

2        Οι όποιες νομικές ενέργειες ξεκίνησαν από πλευράς της παράταξής μας , ήταν ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ αφού όπως υπέδειξαν εργατολόγοι , καθηγητές πανεπιστημίου και ιδιαίτερα ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου μας << ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ - ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ >>. Δεν θα διστάσουμε δε , να ακολουθήσουμε όποιες ενέργειες , επί πλέον απαιτηθούν , σε όσους επιχειρήσουν καταστρατήγηση δικαιωμάτων των εργαζομένων .

3        Όσον αφορά δε , την κοινοποίηση του εξώδικου προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς , που κάποιοι κάνανε σημαία παραπληροφόρησης , πρέπει να ξεκαθαρίσουμε , ότι το ερώτημα που θέσαμε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετίζεται αποκλειστικά με την τήρηση των όρων της τελευταίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μας . Δεν θέτει δε, σε κανένα κίνδυνο και δεν έχει κανένα σημείο αναφοράς ,στο περιεχόμενο ή τους όρους , του καθ'όλα νόμιμου , ομαδικού μας συμβολαίου .
Κατά συνέπεια , η συγκεκριμένη κοινοποίηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς , ΟΧΙ ΜΟΝΟ , δεν θέτει σε κίνδυνο τις κατακτήσεις μας , ΑΝΤΙΘΕΤΑ τις διασφαλίζει - δημιουργεί , επί πλέον απαιτήσεις , των δικαιωμάτων των εργαζομένων , έναντι των οφειλόμενων οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρίας μας , στα αποθεματικά του ομαδικού μας συμβολαίου .
Το ισχυρότερο δε όπλο για τους εργαζόμενους που παρέχουν οι πιο πάνω ενέργειες της παράταξης μας σύμφωνα πάντα και με τις εκτιμήσεις των εργατολόγων , είναι η δημιουργία αναχώματος , απέναντι στον όποιον πιθανό αγοραστή της εταιρίας μας , αφού η εν λόγω κοινοποίηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς , όχι μόνο τον ενημερώνει αλλά και του επισημαίνει, τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζομένους .

Ειλικρινά όμως απορούμε , γιατί κάποιοι θέλουν να κρύβουν την αλήθεια και να σκορπάνε λάσπη , σε εκλεγμένους συναδέλφους ,που προσπαθούν να προασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων .

-      Γιατί άραγε ,το κοινό ψηφοδέλτιο , στην ανακοίνωση του 17-05-2007 , ενώ επικαλείται τις γνωμοδοτήσεις των κ.κ Βλαστού και Ρόκα δεν κάνει κανένα λόγο , για το πιο σημαντικό στοιχείο που εμπεριέχεται σ'αυτές ( γνωμοδοτήσεις ) και που αναφέρει << ότι σε περίπτωση αλλαγής του ιδιοκτησιακού μας καθεστώτος , εάν τα χρήματα δεν βρίσκονται στον κουμπαρά δηλαδή στον Λ.Κ.Α ( Λογαριασμός Καταθέσεων Ασφαλίστρων ) , ΤΟΤΕ οι κατακτήσεις του ομαδικού μας ασφαλιστηρίου είναι ανοχύρωτες >> .
-      Γιατί επίσης το κοινό ψηφοδέλτιο αγνοεί τις υποδείξεις , των δικών του μάλιστα εργατολόγων , που αναφέρουν , ότι η οποιαδήποτε συμφωνία επέλθει μεταξύ Διοίκησης και ΔΣ Συλλόγου , που θα ρυθμίζει την καταβολή των δόσεων , στα αποθεματικά του ομαδικού μας , θα πρέπει να γίνει , ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ Σ.Σ.Ε , γιατί διαφορετικά αδυνατίζει , η Σ.Σ.Ε του 2005. Δηλαδή δεν μπορεί να υπογραφεί νέα Σ.Σ.Ε που να είναι δυσμενέστερη από την προηγούμενη .Σε περίπτωση δε , που η Διοίκηση ,δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της , που απορρέουν από την Σ.Σ.Ε ΤΟΥ 2005 τότε η μόνη οδός που επιβάλλεται να ακολουθήσει το Δ.Σ του συλλόγου μας , προκειμένου να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων ,είναι οι προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες . Ενέργειες τις οποίες ξεκίνησε η πλειοψηφία ( 3 ) των εκλεγμένων μελών της ΠΑΣΚΕ αφού πρώτα εξήντλησε κάθε περιθώριο ανοχής και υπομονής .

Πράγματι δεν είμαστε όλοι ίδιοι .Σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τις θέσεις ευθύνης που οι εργαζόμενοι μας εμπιστεύθηκαν.

Συνάδελφοι ,

Η συμφωνία της Διοίκησης , με την πλειοψηφία του κοινού ψηφοδελτίου , προβλέπει μεταξύ των άλλων , ότι στην νέα τροποποιημένη Σ.Σ.Ε η καταβολή των χρημάτων θα έχει ως εξής :

1. Για το έτος 2007 θα κατατεθεί το υπέρογκο ποσό των 500.000 €
  2. Για το έτος 2008 θα κατατεθεί το επίσης υπέρογκο ποσό του 1 .000.000 €
  3. Τα υπόλοιπα δε 80.000.000 € περίπου στην επόμενη τριετία .

Αφήνουμε στην κρίση του κάθε εργαζόμενου για το που ΑΜΕΣΑ ΟΔΗΓΟΥΝ , τόσο τις τύχες της εταιρίας μας , όσο και του ομαδικού μας συμβολαίου , οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές αλλά και οι πρακτικές υψηλού ρίσκου.........

Καλούμε την Διοίκηση , και την πλειοψηφία του Δ.Σ του Συλλόγου ( κοινό ψηφοδέλτιο ) σε μία ύστατη προσπάθεια , προκειμένου να μην οξυνθεί το ήδη τεταμένο κλίμα , να προσέλθουν σε εποικοδομητικό διάλογο , προς ανερευση ,κοινά αποδεκτής λύσης .

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ζητάμε ταυτόχρονα την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους .

Η
Σ.Ε