19 Φεβ 2008

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ

Η σημερινή ανακοίνωση των συναδέλφων κ.κ.Σ.Αντωνίου και Π.Ανδρουτσόπουλου, αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη και προκαλεί καίρια και αναπάντητα ερωτήματα ως προς τη χρονική στιγμή που οι γράφοντες επέλεξαν να εξαπολύσουν την κίτρινου τύπου προπαγάνδά τους εναντίον της ΠΑΣΚΕ. Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι από ποιους κατευθύνονται οι εν λόγω κύριοι και ποια είναι η μικρόψυχη σκοπιμότητα στην οποία αποβλέπουν.
Η παράταξη μας, μετά την Ολομέλεια του Ιουνίου 2007, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Γραμματέα της Κεντρικής ΠΑΣΚΕ, ενωμένη και ισχυρή, έχοντας αφήσει πίσω τα εσωτερικού τύπου προβλήματά της, επιλέγει συνειδητά να μην απαντήσει στις κατευθυνόμενες κακεντρεχείς λοιδορίες. Σπεύδουμε απλώς να διευκρινίσουμε, σε όσους δεν το αντιλήφθηκαν ακόμη προφανώς, ότι η νόμιμη ΠΑΣΚΕ εκπροσωπείται από τον Γραμματέα της Π.Τόγια και τη 10μελή της εκλεγμένη συντονιστική επιτροπή.
Η παράταξή μας έχει δώσει σαφές στίγμα της δυναμικής της παρουσίας, με αποκορύφωμα την ομιλία του Γραμματέα στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, την οποία προφανώς οι κ.κ.Αντωνίου και Ανδρουτσόπουλος ή δεν παρακολούθησαν ή δεν αντιλήφθηκαν. Αλήθεια, ποια ήταν η δική τους παρουσία στη Συνέλευση και ποιες θέσεις τους ανέπτυξαν?
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εν λόγω κύριοι προσπαθούν να χτυπήσουν την ΠΑΣΚΕ κάτω από τη ζώνη, επωφελούμενοι από την απόφαση μας να μην δώσουμε συνέχεια στην εσωστρέφεια. Ωστόσο, είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τους συναδέλφους από την παραπληροφόρηση και τη σύγχυση που καλλιεργούν οι δύο συνάδελφοι, οι οποίοι, ενώ δεν εξελέγησαν καν από τη βάση στην Ολομέλεια του Ιουνίου, εντούτοις δεν είχαν την πολιτική ευθιξία να παραιτηθούν. Επιπλέον, αρνούνται πεισματικά να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα και επιδίδονται σε διαρκείς συναλλαγές και παιχνίδια με το Κοινό Ψηφοδέλτιο προκειμένου να βρουν συνδικαλιστική 'στέγη΄.
Στις αυριανές εκλογές για το ΑΤΑΠΕ , η παράταξή μας στηρίζει την υποψηφιότητα του Γραμματέα της, Πέτρου Τόγια, προκειμένου να διασφαλιστεί η αρχή της πολυφωνίας και ο έλεγχος των διαδικασιών στο ταμείο.

Η Σ.Ε

ΥΓ. Οι κ.κ. Αντωνίου και Ανδρουτσόπουλος, αντί να ασχολούνται εργολαβικά και κατευθυνόμενα με την πορεία της ΠΑΣΚΕ, ας απαντήσουν στους εργαζόμενους στο ακόλουθο ερώτημα
Το Τμήμα, την Υπηρεσία και τη χρηματική πριμοδότηση για την παρακολούθηση ενός απλού ΙΕΚ, από ποιόν τα έλαβαν, ποια χρονική στιγμή και με ποιο αντάλλαγμα τη στιγμή που στην Εταιρία υπάρχουν πολλοί και πολλά υποσχόμενοι νέοι συνάδελφοι που δεν επιβραβεύονται αναλόγως.