14 Μάι 2008

Αξιοκρατίας συνέχεια

Η κατά τα άλλα ΄σεμνή και ταπεινή' Διοίκηση της Εταιρίας, με αλαζονικό ρεβανσισμό, επιδεικνύει για άλλη μια φορά το αληθινό της πρόσωπο και συνεχίζει ακάθεκτη την προώθηση αποκλειστικά και μόνο των δικών της γαλάζιων παιδιών, υποτιμώντας την αντίληψη του συνόλου των εργαζομένων και απαξιώνοντας την προσφορά τους. Η σημερινή ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου οργανογράμματος, μαρτυρά ότι οι Διοικούντες την Εταιρία έχουν αποκόψει κάθε δεσμό τους με αξίες όπως η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία και η ίση μεταχείριση των συναδέλφων.

Ο κ.Λευθεριώτης, προφανώς αρνείται πεισματικά να καταλάβει ότι η Εταιρία δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στο ανθρώπινο δυναμικό της, του οποίου το κοινωνικό και οικονομικό μέλλον εξαρτάται άμεσα από την πορεία της. Αντί λοιπόν να ασχοληθεί με το επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο εκκρεμεί μέχρι σήμερα και να εργαστεί προκειμένου να βρεθούν λύσεις διασφάλισης της βιωσιμότητας της εταιρίας και ιδιαίτερα των υποκαταστημάτων, προτιμά να εφαρμόζει αυταρχικές τακτικές και να επιδεικνύει συμπεριφορές κομματικής εμπάθειας.

Με απόφαση λοιπόν του κ.Λευθεριώτη, προβλέπεται νέα διεύρυνση-ξεχείλωμα του οργανογράμματος με τη δημιουργία νέων τομέων και τμημάτων για το βόλεμα των ΄δικών μας' γαλάζιων παιδιών. Απαντήστε μας κ.Γενικέ, πώς μειώνονται τα λειτουργικά έξοδα της Εταιρίας όταν με κάθε αναδιαμόρφωση του οργανογράμματος της ντροπής, ΄εφευρίσκονται' νέες θέσεις για να καλυφθούν υποτιθέμενες νέες ανάγκες;
Δεν αποτελεί μελανό σημείο του νέου οργανογράμματος η δημιουργία νέου ανεξάρτητου τομέα υπαγόμενου στον Αναπληρωτή Διευθυντή κ.Ανδρεόπουλο, ο οποίος καταστρατηγώντας τον ΕΚΕ επί 4 συναπτά έτη, επιμένει να μην αποχωρεί από την Εταιρία και ο Προϊστάμενος του νέου τομέα συν Ζαχαριάδης Δημήτρης, ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο είναι στο Σύλλογο, κάνει μόνο ελάχιστες και επιλεκτικές εμφανίσεις στο γραφείο του? Όλοι γνωρίζουμε πως ο ΄μάγος' κ.Ανδρεόπουλος κατόρθωσε να αλλάξει εν μία νυκτί το όχι και τόσο κολακευτικό φύλλο αξιολόγησης του συναδέλφου. Μετά από όλα αυτά, η Διοίκηση έρχεται να επιβραβεύσει τέτοιου είδους αντιδεοντολογικές συμπεριφορές με μία περαιτέρω αναβάθμιση. Αναρωτιόμαστε, ποιο να ήταν το αντάλλαγμα ;

Δεν αποτελεί προκλητικό ατόπημα κ Λευθεριώτη η προώθηση υπαλλήλων με προϋπηρεσία δύο ετών στην εταιρία και η πριμοδότησή τους με υπηρεσίες, τη στιγμή που στην Εταιρία υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι μετρούν χρόνια προσφοράς και εργασίας αλλά δεν έχουν ανταμειφθεί στο ελάχιστο;

Βέβαια, δεν θα παραλείψουμε να χαιρετίσουμε την τοποθέτηση του συναδέλφου Νίκου Κοντοσώρου στη θέση του Υποδιευθυντή στη Συντονιστική Δ/νση Πωλήσεων και Μάρκετινγκ. Ο κ .Κοντοσώρος, αφού εξασφάλισε την απαλλαγή του για ένα χρόνο από τον Σύλλογο, έτσι ώστε να λαμβάνει την αμοιβή του Διευθυντή μέσω συνδικαλιστικών ρυθμίσεων, επανήλθε στη θέση του δριμύτερος. Με άλλα λόγια, τα πήρε όλα και έφυγε!

Η Διοίκηση οδηγεί την Εταιρία με σταθερό βηματισμό προς την ιδιωτικοποίηση μέσω της απαξίωσής της. Από τη μια, οι ενέργειες του κ.Παλαιολόγου μαρτυρούν τάση συρρίκνωσης της εταιρίας με το κλείσιμο των υποκαταστημάτων. Από την άλλη, ο κ.Λευθεριώτης, με μικροπολιτικό οίστρο, επιδίδεται σε ένα ξέφρενο ξεχείλωμα του οργανογράμματος, σα να μην υπάρχει αύριο.
Είναι φανερό ότι η Διοίκηση τελεί υπό πλήρη σύγχυση και ασυνεννοησία. Και όσο η κατάσταση αυτή συντηρείται, τόσο στενεύουν τα περιθώρια για την τύχη του Ομαδικού μας Συμβολαίου που είναι στον αέρα, για το μέλλον των υποκαταστημάτων που σύμφωνα με τις φήμες στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπεται το κλείσιμο τους και εν τέλει, για την τύχη των ίδιων των θέσεων εργασίας όλων μας.

Η Σ.Ε

Υ.Γ. Συνάδελφοι της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας και της Ανεξάρτητης Κίνησης Μελών ΠΑΣΚΕ, η μόνη παρατυπία που εντοπίζετε στο νέο οργανόγραμμα είναι αυτή στο Υποκατάστημα Βόλου?
Όλες οι υπόλοιπες διαρθρωτικές-εξαρθρωτικές αλλαγές, σας βρίσκουν σύμφωνους?