11 Δεκ 2006

Απεργία την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη

ΑΠΕΡΓΙΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ,
ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα,
Άνεργοι, Νέες και Νέοι

Βιώνουμε καθημερινά τις πολιτικές της λιτότητας και της μείωσης του εισοδήματος μας. Η εργατική οικογένεια δύσκολα τα βγάζει πέρα. Η ακρίβεια εκτινάσσεται στα ύψη, , οι μισθοί και τα μεροκάματα παραμένουν χαμηλά, η ζώνη της φτώχειας διευρύνεται .
Στους χώρους εργασίας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία . Βιώνουμε το φάσμα της ανεργίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Επιχειρήσεις κλείνουν ή μετακομίζουν σε χώρες με χαμηλότερα μεροκάματα με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες υποβαθμίζονται και ιδιωτικοποιούνται
Η Υγεία, η Παιδεία και η Κοινωνική Ασφάλιση χάνουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους και επιβαρύνουν όλο και περισσότερο το εργατικό εισόδημα.
Ο κρατικός προϋπολογισμός διευρύνει τις ανισότητες περικόπτοντας ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες. Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης διατηρεί υπέρογκες επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει και εντείνει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχοντας και σήμερα την ανοχή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Το εργατικό κίνημα είναι ανάγκη να αντιδράσει και με μαζικούς συντονισμένους αγώνες να επιδιώξει την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Στις 13 Δεκέμβρη δίνουμε τη δική μας απάντηση με την πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον αντεργατικό κρατικό προϋπολογισμό
Διεκδικούμε:
-             Αύξηση δαπανών: για την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση.
-             Προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση με δραστική μείωση των έμμεσων φόρων.
-             Ουσιαστικές αυξήσεις, νέο μισθολόγιο για τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού. Κατώτερες συντάξεις στα 20 ημερομίσθια.
-             Κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων, υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, άρση των ηλικιακών διακρίσεων, κατάργηση ανασφάλιστης εργασίας. Άμεση επέκταση στο Δημόσιο των ΒΑΕ, όχι στον αποχαρακτηρισμό κλάδων.
-             Ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, Παιδείας, αναβάθμιση του ΕΣΥ και του Δημόσιου σχολείου. Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16.
-             35ωρο – 7ωρο – πενθήμερο. Σταθερή εργασία χωρίς ελαστικότητες.
-             Απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων.
-             Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τέρμα στο ρουσφέτι. Όχι στην κατάργηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων.
-             Ενίσχυση των δικαιωμάτων των νέων εργαζομένων. Όχι σε μια νέα γενιά εργαζομένων με περιορισμένα δικαιώματα.
-             Υπεράσπιση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και Συμβάσεων.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι,
Νέες και Νέοι
Με την μαζική συμμετοχή στην Απεργία και το Συλλαλητήριο στο Πεδίο του Άρεως στις 13 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι, θα δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις αντεργατικές πολιτικές. Καμία ανοχή στην προσπάθεια της Κυβέρνησης και του κεφαλαίου να συνθλίψουν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Να ενισχύσουμε το ενωτικό, αυτόνομο, ταξικό χαρακτήρα των συνδικάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ