12 Ιουλ 2005

Προσλήψεις στην Εταιρία μας

Κυκλοφόρησε χθες το πρόγραμμα και η ύλη των εξετάσεων για την πρόσληψη των 110 συναδέλφων για τον διαγωνισμό που θα γίνει στις 18 Σεπτέμβρη.
Μερικές παρατηρήσεις:
Η ύλη για τα ασφαλιστικά αρκετά κατανοητή και μπράβο σε όσους συναδέλφους συμμετείχαν στην διαμόρφωσή της.
Η ύλη της λογιστικής είναι πανεπιστημιακού επιπέδου και βέβαια διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Για να την διαβάσει κάποιος/α πρέπει σίγουρα να έχει αρκετές γνώσεις λογιστικής αλλιώς χάνεται.

Για την ύλη των χρηματοοικονομικών το απόλυτο χάος. Αυτός ο κος Βασιλείου που φέρεται να είναι ο συγγραφέας και θα εισπράξει 2 ευρώ από το κάθε αντίτυπο του cd που πουλιέται στους υποψήφιους 12 ευρώ, μπορεί να είναι άριστος καθηγητής, αλλά μάλλον κάπου τα έχει μπερδέψει. Ο Γενικός Διευθυντής κος Σπύρος Λευθεριώτης είχε διαβεβαιώσει τον Σύλλογο ότι η ύλη στα χρηματοοικονομικά και τα λογιστικά θα είναι η ύλη που διδάσκεται στα λύκεια, μιας και ο διαγωνισμός απευθύνεται σε αυτή την κατηγορία υποψηφίων.

Ε! η ύλη λοιπόν του κου Βασιλείου είναι τόσο μεγάλη και με τέτοια εξειδίκευση που αυτός που θα την κατέχει μάλλον θα πρέπει να προσληφθεί σαν εξειδικευμένο χρηματοοικονομικό στέλεχος της Εταιρίας μας. Όμως ο διαγωνισμός δεν γίνεται για πρόσληψη εξειδικευμένων στελεχών.

Μα σοβαρολογούν ότι μπορεί να είναι απλές αρχές χρηματοοικονομικής θεωρίας η χρηματοοικονομική μόχλευση,  η θεωρία της ασύμμετρης πληροφόρησης, η θεωρία των Modiglianni - Miller ή το Constant growth model.

Παράλληλα ο όγκος της ύλης που έχει να διαβάσει ένας υποψήφιος είναι σε σχέση με την ημερομηνία του διαγωνισμού ελάχιστος, ακόμα και αν η ύλη ήταν πιο βατή.

Περιμένουμε άμεσα μια απάντηση από την Διοίκηση, μια απάντηση που θα πείθει τα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις ότι οι προσπάθειες και ο κόπος τους δεν θα είναι μάταιος.

Συναδελφικά
Οι Συντονιστικές Επιτροπές