31 Αυγ 2005

"Ειδικοί σύμβουλοι"

Συνάδελφοι,

Από ότι φαίνεται η λαίλαπα των "ειδικών συμβούλων" συνεχίζεται.
Αυτή την φορά πρόκειται για την κα Χριστίνα Κατσαρού η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα προσληφθεί με βάση το άρθρο 6 του ΕΚΕ σαν εξειδικευμένο στέλεχος της αγοράς και τον κο Μάκη Γαζή, στενό προσωπικό φίλο του Διευθύνοντος Συμβούλου κου Παλαιολόγου που ήδη συνεργάζεται με την Εταιρία μας και μάλλον θα τοποθετηθεί σε θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης.
Αυτή τη φορά δεν θα γράψουμε για την αξιοπιστία της Διοίκησης γιατί θα γίνουμε πια κουραστικοί μιας και αυτό το χαρακτηριστικό δεν υφίσταται.
Θα καλέσουμε όμως όλους τους συναδέλφους να θυμηθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι κάθε ένας ή η κάθε μια σύμβουλος είναι ένα εμπόδιο στην δική τους υπηρεσιακή εξέλιξη, είναι ένα φρένο για το μέλλον τους, είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στην συνοχή της Εταιρίας, είναι ένα πλήγμα στην Εταιρική κουλτούρα μας.

Και ενώ γίνονται όλες αυτές οι αμφιβόλου χρησιμότητας μεταγραφές, η παραγωγή της Εταιρίας με στοιχεία επταμήνου συνεχίζει να εμφανίζει πτωτική τάση, ενώ σύμφωνα με το business plan θα έπρεπε να υπάρχει σαφής άνοδος.
Οι ασφαλίσεις αυτοκινήτων που παραδοσιακά αποτελούσαν όχι μόνο την ραχοκοκαλιά της Εταιρίας μας αλλά είναι αυτές που μας δίνουν μεγάλη ταμειακή ρευστότητα πάνε από το κακό στο χειρότερο, αφήνοντας μας ουσιαστικά εκτός ασφαλιστικής αγοράς.
Η ολοένα εντεινόμενη μείωση του μεριδίου αγοράς στα αυτοκίνητα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον της Εταιρίας μας.
Παράλληλα η ανυπαρξία ουσιαστικού ελέγχου από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης στα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Εταιριών, ενισχύει τις παρασιτικού χαρακτήρα ασφαλιστικές εταιρίες και υπονομεύει τις Εταιρίες που κρατούν σωστά αποθεματικά.
Η τακτική αυτή του Υπουργείου που συνεχίζεται ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα έχει την κυβέρνηση πρέπει να μας οδηγήσει σε επαναπροσδιορισμό της πολιτικής μας στον κλάδο αυτοκινήτων.

Εάν κύριοι της Διοίκησης θέλετε την Εταιρία να συνεχίσει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά και να μην καταλήξει μια μικρή διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας αφήστε τις πολυδάπανες μεταγραφές και ασχοληθείτε πιο σοβαρά με την Εταιρία, το Προσωπικό της, το Παραγωγικό Δίκτυο και τους Πελάτες της. Αξιοποιήστε το έμψυχο υλικό της, τους Ανθρώπους της που είναι το πιο μεγάλο της κεφάλαιο.

Συναδελφικά
Οι Σ.Ε.

ΥΓ. Εκτός αν οι μεταγραφές αποτελούν “σατανικό” σχέδιο του κου Παλαιολόγου προκειμένου να στερήσει σιγά σιγά την ΑΛΦΑ από το προσωπικό της και να την αναγκάσει σε κλείσιμο λόγω έλλειψης προσωπικού....