14 Μάι 2007

Ομαδικά Συμβόλαια

Συνάδελφοι,

Εν όψει της Γενικής μας Συνέλευσης για το Ομαδικό μας Συμβόλαιο θέλουμε να σας καταθέσουμε τις απόψεις μας:

Το ομαδικό μας συμβόλαιο έχει μια ιστορία αρκετών χρόνων. Ουδέποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν είχε γίνει αντικείμενο παραταξιακών αντιπαραθέσεων (με μοναδική μελανή εξαίρεση τα γεγονότα του 2000).

Όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθήσαμε με ιδιαίτερη αίσθηση ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους που θα συνταξιοδοτηθούν μετά από αρκετά χρόνια να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα αποθεματικά του.

Δεν προχωρήσαμε σε καμία γραπτή ανακοίνωση και δεν πρόκειται να το κάνουμε ούτε και σήμερα, πριν λυθεί το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, γιατί θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την πλευρά της Διοίκησης σε οποιαδήποτε ουσιαστική εμπλοκή του θέματος.

Τις απόψεις μας τις έχουμε εκφράσει με σαφήνεια σε όλες τις συγκεντρώσεις των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στις δυο τελευταίες Γενικές μας Συνελεύσεις.

Δεν πρόκειται να βάλουμε σε κίνδυνο με οποιονδήποτε τρόπο το συμβόλαιο μας, μόνο και μόνο για να κερδίσουμε παραταξιακά ή προσωπικά προσωρινά οφέλη, χάνοντας όμως πιθανά την μελλοντική κατοχύρωση των παροχών του ομαδικού μας.

Θα εκφράσουμε με πλήρη αίσθηση της σοβαρότητας του θέματος, τις απόψεις μας στην Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 16/5/2007.

Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν για να δώσουν δύναμη στην διαπραγματευτική δυνατότητα του Συλλόγου.

Η ώρα των αποφάσεων έχει φτάσει.

Μέσα από νηφάλιο διάλογο θα αποφασίσουμε μαζί για το μέλλον του Συμβολαίου..


Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα σεβαστούμε τις αποφάσεις που θα πάρουμε όλοι μαζί.

Τα ομαδικά είναι το μέλλον μας.

Στο χέρι μας είναι να τα διαφυλάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Συναδελφικά

Άγγελος Νικολάου, Πρόεδρος του Συλλόγου

Γιάννης Πετσαλάκης Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου