11 Οκτ 2007

Πως υπολογίζεται απο κάποιους η ψήφος των εργαζομένων

Συνάδελφοι,

Καταθέσαμε πρόταση συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΤΑΠΕ για να αρθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Διευθυντή του Ταμείου συνάδελφο Γιάννη Κανδηλιώτη.

Το πώς φτάσαμε στην σημερινή μας απόφαση θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε μιας και όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. του ΑΤΑΠΕ είναι εκ των πραγμάτων στην κρίση όλων των εργαζόμενων.

Ο συνάδελφος Γιάννης Κανδηλιώτης έθεσε υποψηφιότητα με το "Κοινό Ψηφοδέλτιο" για την θέση του μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου μας (ΤΑΠΕ). Όπως είναι γνωστό οι δυο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Ταμείο μας εκλέγονται με μυστική καθολική ψηφοφορία από το σύνολο των εργαζομένων στην Εταιρία μας.

Ο συνάδελφος λοιπόν Κανδηλιώτης σύμφωνα με την απόφαση των εργαζομένων εξελέγη σαν αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. και τοποθετήθηκε με την με αριθμό Φ10028/24508/1612/16.1.2007 απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που δημοσιεύτηκε στο με αρ.31/30.1.2007 ΦΕΚ.

Πριν ένα μήνα χρησιμοποιώντας προφανώς τις γνωριμίες που διαθέτει αλλά και την θέση του σαν υποψήφιος και μη εκλεγείς γραμματέας στην κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας πέτυχε να τοποθετηθεί σαν αναπληρωτής πρόεδρος του Ταμείου μας, διατηρώντας όμως παράλληλα την θέση του σαν αναπληρωματικό μέλος από την τάξη των εργαζομένων.

Ο συνάδελφός μας λοιπόν μη μπορώντας να κρατήσει και τις δυο θέσεις και μολονότι του τονίστηκε ότι η παραίτησή του από αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά των εργαζομένων που τον είχαν τιμήσει με την ψήφο τους θα άφηνε χωρίς αναπλήρωση τη θέση του μιας και δεν υπήρχε επόμενος στο ψηφοδέλτιο για να τον αντικαταστήσει, επέλεξε να παραιτηθεί από την εκλεγμένη θέση του αναπληρωματικού μέλους των εργαζομένων για να διατηρήσει την διορισμένη θέση του αναπληρωτή προέδρου.

Επειδή θεωρούμε ότι με την απόφαση του αυτή προσέβαλλε τους εργαζόμενους της Εταιρίας μας, είναι για μας θέμα ηθικής τάξης να ζητήσουμε την απομάκρυνσή του από την Διεύθυνση του ΑΤΑΠΕ, του Ταμείου δηλαδή που ανήκει στους εργαζόμενους και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από αυτούς.

Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου (οι συνάδελφοι Κοντοσώρος, Ζαχαριάδης, Κατριβάνου, Ανδρουτσόπουλος, Αντωνιάδης και Μπουλουγούρης, την καταψήφισαν, ενώ λευκό ψήφισαν οι συνάδελφοι Τόγιας και Αντωνίου), έτσι ώστε να αποτελέσει και θέση του εκπροσώπου του Συλλόγου στο Δ.Σ. του ΑΤΑΠΕ.

Είναι όμως για μας ελάχιστο θέμα προσωπικής συνδικαλιστικής ηθικής να επιμείνουμε στην κατάθεση της πρότασής μας στο Δ.Σ. του ΑΤΑΠΕ, μολονότι οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται με την αγαστή συνεργασία των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ με τη ΔΑΚΕ καθ υπόδειξη εξωσυνδικαλιστικών παραγόντων δεν το ευνοούν.

Για την επιλογή μας αυτή περιμένουμε την κρίση των εργαζόμενων στην επόμενη Γενική μας Συνέλευση του ΑΤΑΠΕ.

Συναδελφικά

Άγγελος Νικολάου
Βάης Ντίνας
Γιάννης Πετσαλάκης