27 Μάι 2008

Που πάμε μάνα

Βασικό τους επιχείρημα για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων είναι ότι με αυτό τον τρόπο αφήνουμε τα δίκτυα παραγωγής να αναπτυχθούν και να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες.

Μα τα υποκαταστήματα δημιουργήθηκαν για να υπάρχει παρουσία της ίδιας της Εταιρίας μας και όχι απλά εκπροσώπων της στις πόλεις της Ελλάδας.
Με αυτό τον τρόπο το brand name της Εταιρίας εμπεδώνονταν στην συνείδηση του κόσμου και δικαίωνε τον τίτλο της σαν η "πρώτη ασφαλιστική".
Παράλληλα έδινε το στίγμα της αποκέντρωσης από μια υπερσυγκεντρωτική Αθηναϊκή αγορά.

Το μοντέλο ανάπτυξης που προωθούν, βασίζεται σε μια ισχυρή κεντρική μονάδα στην Αθήνα με διάσπαρτα σημεία πώλησης είτε agency είτε πρακτορεία στα οποία θα εκχωρηθεί η δυνατότητα όχι μόνο ανάληψης και έκδοσης συμβολαίων αλλά και διαχείρισης ζημιών.
Μας διαβεβαιώνουν ότι για να αποφύγουν τις αυξημένες ζημιές θα συνδέσουν το loss ratio με το ποσοστό προμήθειας που θα εισπράττουν. Συνεπώς κατά την άποψή τους η εταιρία θα έχει σημαντικό κέρδος από την εξάλειψη των υποκαταστημάτων και την υποκατάσταση των λειτουργειών τους από τα δίκτυα παραγωγής.

Αλλά….
Αλλά πλέον οι πελάτες θα είναι και θα νοιώθουν πελάτες του πρακτορείου και όχι της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Σε κάθε μεταφορά της παραγωγής του πρακτορείου σε άλλη εταιρία ο πελάτης δεν θα έχει πρόβλημα και θα αλλάζει εταιρία χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Αυτό έχει να κάνει με την "πίστη" στην Εταιρία που είναι ένα από τα ισχυρότερα σημερινά συγκριτικά πλεονεκτήματα του πελατολογίου μας, και δεν μπορεί να αποτυπωθεί με στενά οικονομικά κριτήρια.

Αλλά δεν μπορούμε πια να ζητάμε "πίστη" στην Εταιρία μας από τους πελάτες όταν αυτό δεν υπάρχει από τους Διοικούντες που, εχουν υπηρετήσει ήδη την Ελληνοβρεττανική, την Metrolife, την Νationale - Nederlanden, την Μεσόγειο, την Xios Life, την Alpha Ασφαλιστική και σήμερα την Εθνική.

Αύριο χωρίς κανένα πρόβλημα μπορεί να είναι στην Interamerican ή σε οποιαδήποτε άλλη Εταιρία.
Χωρίς καμία εταιρική "πίστη". Μισθοφόροι στρατιώτες, στρατευμένοι στην λογική του χρήματος.

(συνεχίζεται….)

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.